xavier dolan, the night logan woke up ile televizyon dünyasına giriyor

xavier dolan, the night logan woke up ile televizyon dünyasına giriyor


yazar ve yönetmen koltuğunda


Son olarak Matthias ve Maxime isimli uzun metrajlı filmiyle beyaz perdeye misafir olan ama bu filminden de beklediği ilgiyi göremeyen Xavier Dolan, ilk kez bir dizi projesi için kamera arkasına geçmeye hazırlanıyor. Dolan’ın ilk dizi tecrübesi olacak psikolojik gerilim türündeki The Night Logan Woke Up’ta genç yönetmen aynı zamanda senaryodan sorumlu olacak.

Studiocanal, Canal+ ve Quebecor Content iş birliğiyle hayata geçirilecek The Night Logan Woke Up’ın çekimlerinin 2021’in Mart ayında başlanması planlanıyor. Michel Marc Bouchard‘ın aynı adlı tiyatro oyunundan uyarlanan dizi, bir tecavüz olayıyla hayatları alt üst olan üç arkadaşın hikayesini televizyona taşıyacak.

1990’ların başında geçen hikâyenin merkezinde Mimi, kardeşi Jules ve en yakın arkadaşları Logan yer alıyor. Logan ve Jules birlikte yerel bir takımda beyzbol oynarken, Mimi tiyatro dünyasında bir kariyerin hayalini kuruyor. Üçü birlikte Amerika’ya taşınmayı düşünüyor. Ancak 1991’in ekim ayında, 17 yaşına basmak üzere olan Logan 14 yaşındaki Mimi’ye tecavüz edince her iki ailenin yaşamı da altüst oluyor. Dizide, 2019 yılında sahnelenen tiyatro oyununun da oyuncuları olan Julie Le Breton, Magalie Lépine-Blondeau, Éric Bruneau ve Patrick Hivon rol alacak. Onlara Xavier Dolan ve Julianne Côté de oyuncu kadrosunda eşlik edecek.

2022’de ekranlara gelmesi planlanan dizinin şu an içn belirlenmiş bir yayın tarihi yok. Büyük ihtimalle popüler bir streaming servisi tarafından satın alanacak ve o platform üzerinden izleyiciyle buluşacak yapım, arkasındaki isimlerle ve hikayesiyle şimdiden merak uyandırmayı başarmış gibi gözüküyor.