breakdance olimpiyat sporu oldu

breakdance olimpiyat sporu oldu


atar mıyız birer kopter?


Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Pazartesi günü yaptığı açıklamada breakdance’ın Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek 2024 Olimpiyatları’nın programına kabul edildiğini duyurdu.

Açıklamada, Kovid-19 sebebiyle 2021 Temmuz’una ertelenen Tokyo Olimpiyatları’yla ilk defa programa dahil edilecek kaykay, tırmanış ve sörfün; 2024 için bir kez daha programa eklendiği de belirtildi. Sky News haberine göre, yarışmada “breaking” adı verilen breakdance’i olimpiyat programına alma fikri, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen 2018 Gençlik Olimpiyatları’ndaki denemelerin başarılı olmasının ardından kesinleşmiş.

Bu yarışmada katılımcılar danslarda bire bir mücadele etmiş, erkeklerde Rus Sergei “Bumblebee” Chernyshev, kadınlarda Japon Ramu “Ram” Kawai altın madalyaya uzanmıştı. Britanyalı break dansçı Karam Singh,  konuyla ilgili yaptığı açıklamada “breaking”in hem kendilerine daha fazla tanınırlık sağlayacağını hem de “geleneksel sporların bazılarını takip etmeyen gençleri cezbedeceği” için olimpiyatlar adına harika olacağını belirtti.