disney resmen şov yaptı

disney resmen şov yaptı


yok yok


Disney, dün gece gerçekleşen web yayınıyla gündeme resmen damga vurdu diyebiliriz. Disney+ platformu için 10 adet Star Wars ve 10 adet Marvel yapımının haberini aldığımız yayınla iştahımız kabardı.

Ewan McGregor’ı başrolde izleyeceğimiz Obi-Wan Kenobi dizisinde Hayden Christensen’in Darth Vader rolüyle izleyeceğimiz açıklandı. Dizi, Revenge of the Sith’in 10 yıl sonrasında geçecek.

Wonder Woman filmlerinin yönetmeni Patty Jenkins, 2023’te vizyona girecek Star Wars: Rogue Squadron filmini yöneterek bir Star Wars filmi için kamera arkasına geçen ilk kadın yönetmen olacak.

The Mandalorian’ın ikinci sezonunda Rosario Dawson’ın canlandırdığı, Clone Wars’ta Anakin Skywalker’ın öğrencisi olarak tanıdğımız Ahsoka Tano’yu anlatacak bir dizi geliyor.

Bir diğer The Mandalorian spin-off’u ise Rangers of the Old Republic. The Sector Rangers’ı anlatacak diziyi, Ahsoka Tano dizisi Ahsoka’da olduğu gibi Dave Filoni yazıyor, Jon Favreau ise yapımcı kadrosunda.

Russian Doll yaratıcısı Leslyle Headland’in kadın karakterlere odaklanması yüksek ihtimal dizisi The Acolyte ise orijinal üçlemeden 200 yıl öncesini, Jedi’ların altın çağı olan High Republic dönemini anlatacak.

Bir de Lando dizisi var. Daha evvelden film olarak karşımıza çıkacağı açıklanan yapım, diziye dönüşmüş durumda. Orijinal üçlemede Billy Dee Williams’ın, Solo filminde de Donald Glover’ın canlandırdığı Lando Calrissian’ı merkezine alacak dizi, Dear White People’ın yaratıcısı Justin Simien’a emanet. Donald Glover’ın karakteri tekrar canlandırması yüksek ihtimal.

Diego Luna’nın Rogue One: A Star Wars Movie’de canlandırdığı Cassian Andor karakterini anlatan Andor’da Luna’yla birlikte Adria Arjona, Denise Gough, Genevieve O’Reilly, Stellan Skarsgard ve Fiona Shaw’u izleyeceğiz. Dizinin 2022’de yayınlanması planlanıyor.

Marvel yapımlarına gelirsek, ilk konuğumuz Loki.

Loki’den ilk fragman paylaşıldı. Tom Hiddleston’ın yanı sıra Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw ve Sophia Di Martino’yu izleyeceğimiz dizinin tüm bölümlerini Sex Education yönetmenlerinden Kate Herron yönetiyor. Dizinin yaratıcısı ise Rick & Morty ekibinden Michael Waldron.

15 Ocak’ta yayınlanacak Elizabeth Olsen ve Paul Bettany’li WandaVision’dan ise bir fragman daha geldi.

Kevin Feige, Chadwick Boseman’ın zamansız ölümünün ardından yeni film için yeni bir T’Challa arayışında olmadıklarını tekrar söyledi. Yine Ryan Coogler’ın çekeceği Black Panther 2, 8 Temmuz 2022’de vizyonda.

Candyman yönetmeni Nia DaCosta’nın çekeceği yeni Captain Marvel filmi ise, 11 Kasım 2022’de vizyona girecek.

Farklı gerçeklikler peşinde olacak animasyon serisi What If…? ise 2021 yazında yayına başlayacak. Seslendirme kadrosunda Mark Ruffalo, Taika Waititi, Tom Hiddleston, Chris Hemsworth, Natalie Portman, Jeff Goldblum ve Paul Rudd gibi isimlerin yer aldığı yapım, Marvel karakterlerinin farklı hikayelerini anlatacak. Fragman hemen aşağıda.

Taika Waititi’nin yöneteceği Thor filmi Love and Thunder’da Christian Bale’i izleyecemiz bir kez daha vurgulandı. Bale, Gorr the God Butcher’ı canlandıracak. Filmde Chris Hemsworth’e Chris Pratt ve Natalie Portman eşlik edecek.

Bir diğer dizi ise Secret Invasion. Samuel L. Jackson’ın canlandırdığı Nick Fury’yi anlatacak dizide Ben Mendelhson’u Captain Marvel’da canlandırdığı Talos karakteriyle tekrar izleyeceğiz.

Tatiana Maslany’yi başrolde izleyeceğimiz dizi She-Hulk’ta, Mark Ruffalo bir kez daha karşımıza çıkacak. Tim Roth da The Incredible Hulk filminde gördüğümüz Abomination’a tekrar hayat verecek.

Ant-Man 3’ün başlığı ise Quatumania olarak açıklandı. Yine Peyton Reed’in yöneteceği Ant-Man & The Wasp: Quantumania’da Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas ve Michelle Pfeiffer’a Lovecraft Country’nin yıldızı Jonathan Majors kötü karakter Kang The Conqueror rolünde, Kathryn Newton ise Scott Lang’in kızı Cassie rolünde eşlik edecek.

Bir diğer dizi ise I Am Groot. Sadece duyurusu yapılan dizinin yayın tarihi henüz belli değil. Guardians of the Galaxy Holiday Special, tatil özel bölümü ise 2022’de yayınlanacak. Bölümü James Gunn yazıp yönetecek.

Yeni Spider-man filmlerinin yönetmen Jon Watts, yeni bir Fantastic Four filmi çekecek.

19 Mart 2021’de yayınlanacak bir diğer dizi Falcon & The Winter Soldier’dan ise bir fragman daha geldi.

Marvel ve Star Wars yapımları haricinde bir haber de Indiana Jones’tan. Harrison Ford’un son kez ünlü karaktere hayat vereceği filmi James Mangold yönetecek ve Temmuz 2022’de vizyona girecek.