eddie vedder’dan canlı canlı future days perfromansı

eddie vedder’dan canlı canlı future days perfromansı


the game awards özel


Oyun dünyasının önemli etkinliklerinden The Game Awards, dün gece gerçekleşen bir etkinlikle ödülleri ve sahiplerini buluşturdu.

Bizler için bu gecede ödül kazanan oyunlar kadar önemli olan bir başka isim var; o da Eddie Vedder. Yılın en popüler oyunlarından biri olan ve geceyi 8 ödülle kapatan The Last of Us Part II’nin en duygusal sahnelerinden birine eşlik eden, Pearl Jam’in 2013 çıkışlı The Lightning Bolt albümünden Future Days’i bizzat Vedder seslendirdi.

Oyunda Joel karakterine sesiyle hayat veren Troy Baker, oyunun arkasındaki isim olan Neil Druckman’ın özellikle bu şarkıyı seçmesinin nedenine dair bir açıklama da yaptı. “Neil, şarkıları Ellie ve Joel’ın hikayesine dahil etti. Bu özenle seçilmiş şarkılar hikayenin akışında önemli noktalarda karşımıza çıktı ve dokunaklı anlar yaşanmasına neden oldu. Artık hafızalarımızdan silinemeyen bu anlardan biri ise Neil’in hikayesini bir yazar olarak değil, bir baba olarak anlatmasıyla ortaya çıktı. Bu şarkı, oyunun senaryosunda Joel’ın kaybettiği kızına her akşam yatmadan önce çalıp söylediği bir şarkıya denk geliyor. Bir gün Neil, The Last of Us Part II için yazdığı bir sahneyi oynamakta rahat olup olmadığımı sordu. Genelde gerilmem ama bu şarkının Neil ve oyun için ne anlama geldiğini anladım. Gerçek şu ki, Neil bu şarkıyı benden daha iyi çalabilirdi ama kimse onu yazan kişiden daha iyi çalamaz.” açıklamasını yaptı.

Aynı zamanda oyunun soundtrack’inde de yer alan şarkının ödül gecesinde gerçekleşen canlı performansını hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz/izleyebilirsiniz.