game of thrones’un yan dizisi house of the dragon’a yeni isimler eklendi

game of thrones’un yan dizisi house of the dragon’a yeni isimler eklendi


kalite artıyor


Breaking Bad sonrası televizyonun en popüler dizisi tacını elinde bulunduran Game of Thrones’un bir süre daha hayatımızda olacağını kabullenmiştik. Arka arkaya duyurulan ve aynı hızla iptal edilen spin-off dizilerin arasında hayatta kalmayı başaran tek yapım olan House of the Dragon’un oyuncu kadrosuna yeni ve heyecan uyandırıcı eklemeler yapıldı.

Game of Thrones’un yaratıcılarından Casey Bloys’un arkasında yer aldığı proje, GoT evreninde yaşananlardan 300 yıl öncesini konu alacak. Dead Man’s Shoes, In America, Hot Fuzz gibi yapımlardan hatırladığımız ve yakın dönemde de HBO dizileri The Outsider ve The Third Day’de izlediğimiz Paddy Considine’in Viserys Targaryen olarak karşımıza çıkacağının ve dizinin başrolü olarak açıklanmasından beri çok haber alamadığımız yapım, en az Considine kadar önemli üç ismin projeye dahil olduğunu duyurdu.

HBO kalitesiyle ekranlara gelecek yapım; Olivia Cooke, Emma D’Arcy ve Matt Smith’in diziye dahil olan yeni isimler olduğunu açıkladı. Amazon’un Sound of Metal filminde izlediğimiz Cooke, Kızıl Kale’de büyümüş Kral’ın Eli Otto Hightower’ın kızı Alicent Hightower rolünde karşımıza çıkacak. “Yedi Krallık’taki en güzel kadın” olarak tanımlanan Hightower, hem saray zerafetine hem de keskin bir siyasi zekaya sahip biri olarak ön plana çıkıyor.

Emma D’Arcy ise kralın ilk doğan, ejderha binicisi olan, Valyrian kanlı saf çocuğu Prenses Rhaenyra Targaryen karakterini canlandıracak. Dizide “bir erkek kadar güçlü ama erkek olmadığı için istediklerini gerçekleştiremeyen” bir karakter olarak yer alacağı konuşulan D’Arcy’ye eşlik edecek üçüncü isim ise Doctor Who serisiyle yıldızı parlayan Matt Smith. Smith’in dizideki rolü ise Kral Viserys’in küçük kardeşi ve tahtın varisi Prens Daemon Targaryen olacak. “Eşsiz bir savaşçı ve bir ejderha binicisi” olarak ünlenen Daemon, kanında ejderha kanı dolaştığı rivayet edilen önemli bir karakter olarak resmedilecek.

Rampage ve Hercules filmlerinin senaristleri arasında yer alan Ryan J. Condal‘ın George R.R. Martin ile birlikte hazırladığı House of the Dragon, George R.R. Martin’in geçtiğimiz yıl yayımlanan Fire & Blood romanından televizyona uyarlanacak. Aegon Targaryen’ın Yedi Krallık’ı fethiyle başlayan Fire & Blood, Aegon’u takip eden jenerasyonlar boyunca Targaryenlar’ın hikayesini izleyiciyle buluşturacak.
Targaryen ailesini yıkımın eşiğine getirecek savaşın hikayesini izleyeceğimiz dizinin yayın tarihine dair bir detay henüz paylaşılmadı ama açıklanan bu karakterler ile dizi üzerine çalışmaların hız kazandığını tahmin etmek yanlış olmaz.