idris elba ve tilda swinton’lı three thousand years of longing filminin çekimleri başladı

idris elba ve tilda swinton’lı three thousand years of longing filminin çekimleri başladı


yönetmen koltuğunda george miller


Mad Max serisinin arkasındaki isim olan George Miller’ın uzun zamandır merak edilen yeni projesi Three Thousand Years of Longing’in çekimlerinin başladığı açıklandı.

Normal şartlarda geçtiğimiz yılın sonunda çekimlerinin başlayacağı açıklanan proje, malum şartlar ve araya giren sürpriz bir Mad Max filmi yüzünden kendisine ancak bir yıl sonra sıra bulabildi. Miller’ın 15 yıldır üstünde çalıştığını bildiğimiz Three Thousand Years of Longing, yaklaşık 60 milyon dolarlık bir bütçeyle sahip bir proje. Film ilk gündeme geldiğinde çekimlerin Sidney, Londra ve İstanbul’da gerçekleşeceği açıklanmıştı ancak pandemi şartları nedeniyle filmin Londra ve İstanbul’daki çekimleri iptal edilmişti. 62 gün sürmesi planlanan çekimlerin 20. gününün geride kaldığı kulislerde konuşulurken, Noel için kısa bir ara verecek film ekibi, yeni yılda tekrar görev başına dönecek. Filmin 2021’in Eylül ayı için planlanan çıkışına hazır olması bekleniyor.

Filmin hikayesine gelecek olursak, Three Thousand Years of Longing hakkında bilinenler oldukça sınırlı. Yönetmenin ve ekibin filmin konusunu gizli tutması bizleri heyecanlandırırken Miller, daha önce hikayeyle ilgili “Şunu söyleyebilirim ki bu yeni bir Mad Max: Fury Road değil. Görsel olarak oldukça kuvvetli bir film ama neredeyse Fury Road’un tam tersi gibi. Neredeyse tamamı içsel ve içinde bolca diyalog var. Aksiyon sahneleri de var ama oldukça az, sanırım buna anti-Mad Max diyebilirsiniz.” açıklamasını yapmıştı.

Mad Max: Fury Road’un kamera arkası ekibini yeniden bir araya getiren George Miller’a görüntü yönetmeni olarak The English Patient ile Oscar kazanan John Seale eşlik edecek. Filmin kurgusu aynı John Seale’da olduğu gibi yine Mad Max: Fury Road ekibinden Margaret Sixel‘a emanet. Filmin müziklerini Junkie XL olarak bildiğimiz ama son yıllarda daha çok film müzikleri besteleyen Tom Holkenborg üstleniyor.

Başrollerinde Tilda Swinton ve Idris Elba’nın yer alacağı Three Thousand Years of Longing, bir sıkıntı yaşamazsa 2021’in Eylül ayında sinemalarda yerini alacak.