king gizzard, yeni teklisiyle önemli bir konuya parmak basıyor

king gizzard, yeni teklisiyle önemli bir konuya parmak basıyor


if not now, then when?


Artık haftalık haber akışımızın sıradan bir parçası haline gelen King Gizzard and the Lizard Wizard haberlerine bir yenisi eklendi, grup yeni bir tekli yayınladı.

Geçtiğimiz hafta K.G. isimli albümle kariyerinin 17. albümüne imza atan King Gizzard, bugün de If Not Now, Then When? isimli yeni şarkısıyla karşımızda.

Şarkıyla birlikte daha önce Oh Sees, Melody’s Echo Chamber gibi isimlerin müzik videolarına imza atan Dr. D Foothead imzalı bir video yayınlayan grup, 2020 bitmeden son bir gol atmış gibi gözüküyor. Videoyla ilgili konuşan Dr. D Foothead, “Şarkı, bireysel eylem veya eylemsizliğin dünyayı nasıl etkilediğini düşünmemi sağladı. Bastırılmış acımız, karanlığımız, kafa karışıklığımız ortaya çıktığında ve çevremizi, ilişkilerimizi etkilediğinde ne olur? İç gölgesini ihmal etmiş bir karakterin yolculuğunu ve bu enerjinin fiziksel olarak nasıl ortaya çıktığını ve kendi başına bir güç haline geldiğini keşfetmek istedim.” açıklamasını yaparak videonun arkasındaki fikri de bizlerle paylaşmış oldu.

If Not Now, Then When? isimli şarkıyı aşağıdan hem dinleyebilir hem de izleyebilirsiniz.