lars von trier, the kingdom dizisinin 3. sezonu için kamera arkasına geçiyor

lars von trier, the kingdom dizisinin 3. sezonu için kamera arkasına geçiyor


güzel haber


Son yıllarda başarılarından çok magazinsel kişiliğiyle ön plana çıkan Lars von Trier’i son olarak 2018 çıkışlı The House That Jack Built filmiyle izlemiştik. Beklenenden uzak bir geri dönüş alan filmin ardından bir sonraki Trier projesi büyük merak konusu olmuştu. Gördüğümüz kadarıyla başarılı yönetmen yeni projesini bulmuş gibi gözüküyor.

Aslında yönetmenin yeni projesi olarak bahsedeceğimiz The Kingdom (Riget), uzun yıllardır aktif olmayan bir Lars von Trier dizisi. Yönetmen, 1994 ve 1997’de dörder bölümlük iki sezonu yayınlanan The Kingdom dizisinin yeni sezonunu çekmeye hazırlanıyor. Orijinal serinin yönetmen koltuğunda oturan Trier, dizinin beş bölümden oluşacak üçüncü ve final sezonu için önümüzdeki yıl kamera arkasına geçecek.

Lars von Trier’in orijinal seride olduğu gibi Niels Vørsel ile birlikte yazdığı ve tüm bölümlerini yöneteceği yeni sezonun 2022’de ekranlara gelmesi bekleniyor.  The Kingdom Exodus ismiyle yayınlanancak dizinin konusuna gelecek olursak The Kingdom, Danimarka’nın teknolojik olarak en ileri hastanesinde geçiyor. Hastanede açıklanamayan olayların yaşanmaya başlamasıyla personelin de bilime inancı zayıflamaya başlıyor. Her gece görünüp kaybolan  hayalet bir ambulans, asansör boşluğundan gelen tuhaf sesler ve hamile bir kadının karnındaki bebeğin doktorların anlayamadığı bir sebeple çok hızlı bir şekilde gelişmesi gibi olaylar etrafında hastane personelinin peşinden sürükleniyoruz.

Daha sonra Stephen King imzalı bir Amerikan yeniden çevrimi yapılan dizinin yayın tarihi netlik kazanmış değil. Trier’in her zaman 3 sezon olarak planladığı ama aradan geçen 23 yılın ardından artık rafa kalktığını düşündüğümüz proje tam da zamanında geliyor gibi.