peter jackson’ın the beatles belgeselinden beş dakikalık ön gösterim

peter jackson’ın the beatles belgeselinden beş dakikalık ön gösterim


the beatles: the get back


Son olarak epey beğeni kazanıp olumlu yorum alan I. Dünya Savaşı belgeseli They Shall Not Grow Old’un yönetmenlik koltuğunda oturan Peter Jackson’ın yaklaşık bir buçuk yıldır üzerine çalıştığı The Beatles belgeseli The Beatles: The Get Back’ten kısa bir video yayınlandı.

Yeni Zelandalı yönetmen, uzun bir süredir The Beatles’ın on ikinci ve son albümü olan Let It Be ile aynı yıl yayınlanan ve albümün kayıt sürecini anlatan Let It Be isimli belgesel filmin daha önce hiç kullanılmamış 55 saatlik görüntülerinden bambaşka bir belgesel oluşturmak için çalışıyordu. Bu ara o kadar açıldı ki, böyle bir belgeselin üzerine çalışıldığını unutmuştuk bile. Son olarak Mart ayında yayın tarihi açıklanan ama corona yüzünden o tarihin de sonrasına ertelenen belgeselden ilk görüntülere bugün itibariyle kavuştuk.

Let It Be’nin 50. yılı için yeni bir versiyonuyla yayınlanacak belgeselin orijinali, video klip yönetmeni Michael Edward Lindsay-Hogg’un imzasını taşıyor. 2-31 Ocak 1969 arasında çekilen görüntüler, ağırlıklı olarak Londra’daki Apple Corps çatısında verilen The Beatles performanslarından oluşuyor. Proje hakkında konuşan Jackson, “Bize verilen 55 saatlik görüntüler ve 140 saatlik ses kayıtları sayesinde The Beatles hayranları, hayalini kurduğu “Fly on the wall” deneyimini yaşanmış olacak. Bu, aynı zaman makinesine binip 1969 yılına ışınlanmak gibi. Belgeseli izlerken oturup yalnızca dört yakın arkadaşın stüdyolarında harika bir iş çıkarmalarına tanıklık edeceğiz.” açıklamasını yapmıştı.

Paul McCartney’nin de Ringo Starr’ı görüp “Aramızdaki dostluk ve sevgiyi tekrar görmek, bana ne kadar güzel zaman geçirdiğimizi hatırlattı.” diyerek arttırdığı belgesel için ne kadar heyecanlı olduğumuzu söylemeye gerek bile yok. 27 Ağustos 2021’de tamamını izleyebileceğimiz belgeselden paylaşılan beş dakikalık ön gösterim için hemen aşağıda buluşalım.