pixar animasyonu soul’un trent reznor & atticus ross imzalı soundtrack’i yayında

pixar animasyonu soul’un trent reznor & atticus ross imzalı soundtrack’i yayında


film de 25 aralık'ta disney+'ta yayında


Hayatımıza Toy Story, Incredibles, Up, Wall-E, Nemo, Cars ve daha nice animasyon filmini kazandıran Pixar’ın; aşk, ölüm ve caz etrafında dolaştığı yeni animasyonu Soul’un soundtrack albümü yayında.

Oscar ve Emmy ödüllü ikili Trent Reznor ve Atticus Ross’un imzası bulunan soundtrack, 25 Aralık’ta Disney+’ta yayınlanacak animasyon film öncesi ısınma turları attırıyor.

Geçtiğimiz haftalarda da David Fincher filmi Mank’in soundtrack’i ile karşımıza çıkan ikilinin hayat verdiği Soul soundtrack’i hemen altta.

Inside Out, Monsters Inc., Up gibi son yılların sevilen ve ödüllü yapımlarıyla tanıdığımız Oscar ödüllü Pete Docter ve Star Trek: Discovery dizisinin senaryosunu kaleme alan Kemp Powers ikilisinin yönetmen koltuğunda oturduğu yapımın seslendirme kadrosunda Tina Fey ve Jamie Foxx başrolde.

New York’un ünlü caz kulübü The Blue Note’ta sahneye çıkma hayalleri kuran müzik öğretmeni Joe Gardner’ın geçirdiği kazanın ardından ruhunun bedeninden ayrılıp çılgın bir yolculuğa yelken açma hikayesini konu alan Soul; “Bizi gerçekte biz yapan şeyler ne?” sorusu üzerinden aşk ve ölümü caz müzikle birleştiriyor.