studio ghibli’nin ilk cgi destekli filmi aya and the witch’ten ilk fragman

studio ghibli’nin ilk cgi destekli filmi aya and the witch’ten ilk fragman


farklı bir studio ghibli


Studio Ghibli, Hayao Miyazaki’nin oğlu Goro Miyazaki’nin yönetmenliğinde hazırlanan Aya to Majo (Aya and the Witch)’ten ilk fragmanı yayınladı.

Cannes Film Festivali’nin bu yılki seçkisinde de yer alan Aya to Majo, Diana Wynne Jones’un Earwig and the Witch adlı çocuk romanından beyaz perdeye uyarlandı. Yıl bitmeden Japon NHK kanalında yayınlanma sözü verilen ama henüz yayınlanmayan film, Studio Ghibli’nin 3D3G aka CGI teknolojisi ile hazırladığı ilk film olma özelliğini taşıyor. Goro Miyazaki her ne kadar filmin yönetmeni olarak görev alıyor olsa da, babası Hayao Miyazaki’nin projeye ne kadar dahil olduğu filmin hazırlık sürecinde en merak edilen konulardandı.

Aya to MajoStudio Ghibli ve Diana Wynne Jones isimlerinin birlikte anıldıkları ilk yapım da değil. Sıkı Miyazaki takipçilerinin bildiği üzere Wynne Jones, Hayao Miyazaki’nin 2004 yılında beyaz perdeye aktardığı Howl’s Moving Castle’ın da uyarlandığı kitabın yazarı. Wynne Jones’un romanından aktarılacak filmde Earwig adlı yetimhanede yaşayan ve ardından bir cadı tarafından evlat edinilen küçük bir kızın hikayesini takip edeceğiz. Normalde korkması gerekirken ürkütücü yeni evine götürüldüğünde bu durumdan oldukça keyif alan Earwig’in ismi, Studio Ghibli versiyonunda Aya olarak değiştirilmiş. Senaryoda uyarlamaya dair başka değişiklikler var mı zamanı gelince öğreneceğiz.

30 Aralık’ta Japon NHK kanalında ilk halka açık gösterimini yapacak film, ertesi yıl ABD’de, ondan sonra da şansımız yaver giderse tüm dünyada beyaz perdede izleyiciyle buluşacak. Merakla beklenen filmin ilk fragmanı hemen aşağıda.