viggo mortensen’in yazıp yönettiği falling filminden yeni bir fragman

viggo mortensen’in yazıp yönettiği falling filminden yeni bir fragman


krallıktan yönetmenliğe


A History of Violence, Eastern Promises, Captain Fantastic gibi filmlerdeki performansları bir yana, aklımızda her zaman Aragorn olarak kalacak Viggo Mortensen’in ilk yönetmenlik tecrübesi olacak Falling’den bir fragman daha yayınlandı.

Geçtiğimiz yıl Green Book ile En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar adaylığı kazanan Mortensen’in yönetmen olarak ilk uzun metrajlısı olan Falling, dünya prömiyerini bu yılın başında Sundance Film Festivali’nde yapmıştı. Festivalden olumlu yorumlarla ayrılan filmin senaryosu da Mortensen’e ait.

Falling, kırsaldaki çiftliğinden ayrılıp Los Angeles’taki eşcinsel oğlunun ailesiyle birlikte yaşamak zorunda kalan muhafazakar bir adamın yolculuğunu anlatıyor. Filmin başrollerinde Viggo Mortensen’e Lance Henriksen ve Laura Linney ikilisi eşlik ediyor.

Daha önce verdiği bir röportajda annesinin cenazesinden sonra eve dönerken annesiyle ilgili daha önce dikkat etmediği şeyler hatırlamaya başladığını ve annesi hakkında düşündükçe babası hakkında da düşünmeye başladığını söyleyen Mortensen, bu iki karakterin yavaş yavaş gerçeklikten kopup, kurmaca karakterler haline geldiklerini paylaşmıştı. Buradan yola çıkarak bir kısa öykü kaleme aldığını ve bu öykünün de filmin senaryosunun iskeletini oluşturduğunu açıklayan başarılı oyuncu, daha önce yapımcı ve oyuncu olarak bulunduğu sinema dünyasında ilk defa yönetmen koltuğunda yer alacağı için de mutlu olduğunu paylaşmıştı.

2020’de festival festival gezen film, 5 Şubat 2021’de ABD’de seçilmiş sinemalarda vizyona girecek. Çok geçmeden streaming platformlarına geleceğine inandığımız filmin fragmanı hemen aşağıda.