yeni nick cave albümü geliyor!

yeni nick cave albümü geliyor!


2021'i kurtarabilecek bir sebep


Devam eden salgın nedeniyle Nick Cave, hem 2020 hem de 2021 tur tarihlerini iptal etmek zorunda kalmıştı. Bu boşluğu oturup televizyon izlemekten fazlasını yaparak geçirmek isteyen ikonik müzisyen, zamanını yeni bir albüm kaydederek değerlendireceğini açıkladı.

Cave, hayranlarıyla sık sık iletişime geçtiği web sitesi üzerinden turun iptal haberlerinden dolayı duyduğu üzüntüyü ifade eden bir hayranına yanıt verirken bazı sürpriz haberleri de paylaştı. Avustralyalı müzisyen, ilk önce hurdaya çıkarılan konserlere isyan edip “Pandemi ilk ortaya çıktığında ve Avrupa turnesini ertelemek zorunda kaldığımızda, durumu değerlendirme ve hayatımda gerçekte ne yapmak istediğimi görme fırsatı bir anda ortaya çıktı. Bu süreç boyunca en çok özlediğim şeyin canlı performans olduğunu fark ettim. Konserler için iptal kararı almak bütün grup için yıkıcı oldu ama yaratıcılığımızı bir şekilde korumak ve dönüştürmek zorundaydık.” açıklamasını yaptı.

Geleceğin devam eden “öngörülemezliğini” kabul ettiğini paylaşan Nick Cave, bu süreci yeni bir albüm yaparak geçireceklerini ve bu albümün herkese Nick amcadan hediye olacağını da açıkladı. Albümün detaylarıyla ilgili herhangi bir yorum yapmaktan kaçınan Cave, en azından bize bir yıl daha yaşamak ve sonra yeni Nick Cave şarkıları dinleyip üzülmek için bir fırsat verdi diyebiliriz.