rock’n roll’un tanrıçası marianne faithfull, yeni albümünü duyurdu

rock’n roll’un tanrıçası marianne faithfull, yeni albümünü duyurdu


she walks in beauty


Britanyalı söz yazarı-müzisyen, nam-ı diğer rock’n roll’un tanrıçası Marianne Faithfull, Warren Ellis’le birlikte kaydettiği yeni bir albümün yolda olduğunu müjdeledi. Covid-19’a yakalanan ve hastalık sonrası artık sesinin eskisi gibi olmadığı için şarkı söyleyemeyeceğini paylaşan Faithfull, bu albümünde farklı tarzda bir albümle karşımıza çıkıyor.

Yakın dönemde Lana Del Rey’in serbest şiirlerini toplayıp yayınladığı “spoken word” albümü tarzında olacak She Walks In Beauty, 74 yaşındaki Faithfull’un 22. albümü olacak. Müzik dünyasına adımını Mick Jagger ile yaşadığı ilişki sayesinde atıp 60’larda kendi üretimini yaparak bağımsız bir sanatçı olarak üne kavuşan ve birçok skandalın altına imza atan Britanyalı şarkıcı, madde bağımlılığından sokaklara düşmüş ve tekrar bir müzik yapımcısı Mike Leander’ın elinden tutmasıyla eski şöhretine kavuşmuştu.

İnişli çıkışlı hayatına rağmen her zaman rock’n roll’un en büyük simgelerinden biri olan Marianne Faithfull, bu projede Ellis’in yarattığı ses kolajları üzerinden 19. yüzyıl İngiliz romantik şairlerin şiirlerini seslendirecek. Nick Cave’in birkaç şarkıda piyano çaldığı ve Brian Eno’nun da “La Belle Dame Sans Merci” ve “The Bridge of Sighs” adlı şarkılara kolajlarıyla katıldığı albüm 30 Nisan’da bizlerle buluşacak.

Albümün kapak görseli ve şarkı listesi hemen burada;

She Walks in Beauty Tracklist:
01. She Walks in Beauty (Lord Byron)
02. The Bridge of Sighs (Thomas Hood)
03. La Belle Dame Sans Merci (John Keats)
04. Ode to a Nightingale (John Keats)
05. Ode to Autumn (John Keats)
06. Ozymandias (Percy Bysshe Shelley)
07. From The Prelude (William Wordsworth)
08. Surprised by Joy (Williams Wordsworth)
09. To the Moon (Percy Bysshe Shelley)
10. So We’ll Go No More A Roving (Lord Byron)
11. The Lady of Shalott (Lord Tennyson)