benedict cumberbatch & rachel brosnahan’ı buluşturan the courier’den fragman

benedict cumberbatch & rachel brosnahan’ı buluşturan the courier’den fragman


bu bir ajan filmidir...


Kısa süre öncesine kadar Ironbark adıyla anılan ama yavaş yavaş The Courier isminde karar kılınan film, gerçek bir hikayeyi beyaz pedeye taşıyor. Başrollerinde Benedict Cumberbatch ve Rachel Brosnahan’ı buluşturan film, Soğuk Savaş döneminde ABD ve Sovyetler Birliği’ni savaşın eşiğinden kurtaran iki casusun hikayesini anlatıyor.

Yönetmenliğini daha önce The Hollow Crown adlı dizide Cumberbatch’le birlikte çalışan Dominic Cooke’un yaptığı filmin senaryosu da The Hitman’s Bodyguard’ın senaristi Tom O’Connor’a emanet. Film, Soğuk Savaş sırasında CIA’in Sovyet nükleer programına girmesine yardımcı olan, ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki Küba Füze Krizini sona erdiren kişi olarak bilinen Greville Wynne ve bu süreçte kendisine yardım eden Rus kaynağı Oleg Penkovsky‘nin hikayesini anlatıyor.

Greville Wynne‘in yaşamından kesitler göreceğimiz filmin oyuncu kadrosunda Oleg Penkovsky’i Merab Ninidze canlandırıyor. The Marvelous Mrs. Maisel dizisiyle ödülleri pıt pıt toplayan konuşulan Rachel Brosnahan, Beast ve Chernobyl gibi yapımlarla büyük çıkış yakalayan Jessie Buckley, Angus Wright, Joseph Balderrama, Elina Alminas gibi isimler de filmin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler.

Dünya prömiyerini geçtiğimiz yılın başında 2020 Sundance Film Festivali’nde yapan The Courier, Covid-19 sebebiyle vizyon tarihi ertelenen yapımlardan biriydi. ABD’de 19 Mart’ta vizyona girecek filmin ülkemizde gösterime girip girmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.