brie larson, apple tv+ dizisi lessons in chemistry’nin başrolünde

brie larson, apple tv+ dizisi lessons in chemistry’nin başrolünde


ama dizi iki sene sonra


Arka arkaya imza attığı iddialı yapımlarla kalitesini bu alanda da konuşturan Apple’ın Apple TV+ ile hayata geçecek, yen dizisi için aradığı ismi buldu. Bonnie Garmus’ın aynı adlı romanından uyarlanacak Lessons in Chemistry’in başrolünde Brie Larson’ı izleyeceğiz.

Eş dost arasında kendisinden Captain Marvel olarak bahsettiğimiz Oscar ödüllü oyuncu; yazar, bilim kadını ve metin yazarı olan Bonnie Garmus’un yakında yayımlanacak ilk romanıdan televizyona uyarlanacak Lessons in Chemistry’de bizleri 1960’ların başına götürecek.

Kadınların sadece ev hayatına ait olduğunu düşünen bir toplumda Elizabeth Zott isimli bir karakterin hikayesini konu alacak dizi, işinden kovulan Elizabeth’in yaratıcılığı kullanmasıyla televizyondaki bir yemek programında sunucu olarak iş bulması ve bulduğu bu platformu da bir ulusa, ev hanımlarına ve erkeklere tariflerden çok daha fazlasını öğretmeye başmasını anlatacak. Bunlar yaşanırken bir taraftan da ilk göz ağrısı olan bilime geri geri dönmek için çabalayan Zott’un hikayesini daha önce Erin Brockovich’in senaryosunu kaleme alarak Akademi Ödülü’ne aday gösterilen Susannah Grant tarafından kaleme alınacak.

Dizide Larson’ın yanı sıra oyuncu olarak tanıdığımız Jason Bateman yapımcı olarak kadroda yer alıyor. Önümüzdeki yılın Kasım ayında Doubleday desteğiyle yayımlanacak roman, diziyle eş zamanlı çıkacak. Yani bu diziyi izlemek için önümüzde neredeyse iki yıl var. Bu sürede Brie Larson’ı başta Captain Marvel olmak üzere farklı farklı projelerde izleyeceğiz. Daha uzun bir süre kendisinden haber alamayacağımızı düşündüğümüz Lessons in Chemistry cephesinden gelecek haberleri takipteyiz.