david o. russell’ın yeni filminde sahne başına bir yıldız isim düşecek

david o. russell’ın yeni filminde sahne başına bir yıldız isim düşecek


o nasıl kadro öyle...


2015’te yayınlanan son filmi Joy’un ardından David O. Russell’ın adını ilk defa duyduğumuz Amsterdam isimli film, oyuncu kadrosuyla şov yapmaya devam ediyor. Daha dün Rami Malek ve Zoe Saldana gibi isimleri kadrosuna ekleyen film, bugün de bu kadroyu başka yıldız isimlerle genişletmeye devam ediyor.

Daha önce The Fighter ve American Hustle’da yönetmenle çalışan Christian Bale, başarılı oyuncu Margot Robbie ve geçtiğimiz yıl Tenet ile adından söz ettiren John David Washington‘ın başrollerini üstlendiği filmin çekimlerinin geçtiğimiz günlerde başlaması, bize film hakkında daha detaylı bilgilere sahip olma fırsatı yarattı.

Bu detayların en büyüğünün de oyuncu kadrosu kısmından geldiğini söyleyebiliriz. Dün filme dahil olan iki yeni ismi açıklayan Russel; bugün de Robert De Niro, Anya Taylor-Joy, Mike Myers, Timothy Olyphant, Michael Shannon, Chris Rock, Andrea Riseborough, Mathias Schoenaerts ve Alessandro Nivola’dan oluşan geniş bir ekibin filmin parçası olduğunu paylaştı etti.

Filmine belki de şu ana kadar en merakla beklenen parçası hikayesi diyebiliriz çünkü isminin Amsterdam olduğu paylaşılan filmin hikayesi hakkındaki tek detay bir avukat ve doktorun alışılmadık ortaklığını anlatacağı konuşuluyor. Filmin kamera arkasına bakınca kamera önündeki kadar güçlü bir ekip olduğu da göze çarpıyor. Gravity, Birdman ve The Revenant filmleriyle Oscar kazanan Emmanuel Lubezki‘nin görüntü yönetmeni olduğu filmin müziklerini Joker için bestelediği etkileyici müziklerle Oscar’a layık görülen İzlandalı müzisyen Hildur Guðnadóttir besteliyor.

Vizyon tarihi belirsiz olan ama çekimlerinin başladığını öğrendiğimiz Amsterdam 2021’in sonuna yetişecek gibi gözüküyor.