foo fighters “no son of mine” şarkısını lemmy kilmister’a armağan etti

foo fighters “no son of mine” şarkısını lemmy kilmister’a armağan etti


albüme adım adım


Şu sıra gündemin de müsait olmasıyla birlikte bol bol Foo Fighters’tan bahsettik ve de bahsetmeye devam edeceğiz. Bu sefer grubun bu habere konu olma sebebi ise biraz duygusal. 5 Şubat’ta çıkacak yeni albümleri için gün sayan ekip, albümdeki No Son Of Mine’ı 2015 yılında hayatını kaybeden kült isim Lemmy Kilmister’a saygı duruşu olarak kaydettiklerini açıkladı.

OK! Magazine isimli bir dergiye müstakbel albümleri Medicine At Midnight’ın kayıt sürecine dair konuşan Dave Grohl, şarkının Lemmy’ye bir saygı duruşu olduğunu belirttikten sonra, grubun biraz daha agresif bir şeye karar vermesinden sonra ortaya çıkan sonucun kendilerine Lemmy’yi anımsatan bu “tıknaz rifflere” dönüşmesinden bahsetti. Bir dönem müzik dünyasının baba oğul gibi olan ikilisi sayesinde biz de bir kez daha Lemmy Kilmister’ı anmış olduk.

“Lemmy’nin bunu duymak için hayatta olmasını isterdim, çünkü benim üzerimde ne kadar etkili olduğunu görürdü,” diye devam eden Grohl’un üstüne konuştuğu söz konusu şarkıyı dinlemek isteyenleri hemen aşağı alalım.