greta gerwig ve adam driver’lı yeni noah baumbach filminin detayları belli oldu

greta gerwig ve adam driver’lı yeni noah baumbach filminin detayları belli oldu


white noise


Geçtiğimiz yıl Marriage Story ile hakkında uzun uzun konuştuğumuz Noah Baumbach, Netflix iş birliğiyle çekeceği yeni filminin başrollerinde Adam Driver ile Greta Gerwig’i izleyeceğimizi öğrendiğimizden beri projeden gelecek detayları merakla bekliyoruz.

Öncelikle çekimleri Şubat ayında başlaması beklenen ama küçük bir ertelemeyle Haziran ayına ertelenen filmin Cosmopolis, Mao II, Underworld gibi ödüllü romanların yazarı Don DeLillo‘nun White Noise romanının uyarlaması olacağını paylaşalım. Daha önce Frances Ha filminde birlikte çalışan Noah Baumbach, Greta Gerwig, Adam Driver üçlüsünü yeniden bir araya getirecek White Noise, merkezinde bir evlilik komedisi.

Don DeLillo’nun White Noise’u sadece “tepedeki üniversite” olarak anılan bir üniversitenin Hitler çalışmaları bölümünde profesör olan Jack Gladney ve çevresindeki insanların hikayesini anlatacak. Üniversitedeki işi de Babette ile kurduğu dört çocuklu ailesi de, şehre kimyasal atık yayılmasına neden olan feci bir tren kazası sonrası meydana gelen kirlenmeyle parçalanan Gladney’nin etrafında; tüketim kültürü, medya, akademi, komplo teorileri ve insan eliyle yaratılmış felaketler gibi temalar etrafında dolaşacak.

Film vizyona girdiğinde bugüne kadar Baumbach’ın işlerinden farklı bir başlık altında inceleyeceğimiz bir yapıma benzeyen White Noise, bakalım kitabın birebir uyarlaması mı olacak yoksa değişikliklere uğrayacak mı detaylar geldikçe göreceğiz.

Oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi gibi detaylarını merak ettiğimiz yapımı yakın takipteyiz.