hbo max, bir harry potter dizisi üzerinde çalıştığını duyurdu

hbo max, bir harry potter dizisi üzerinde çalıştığını duyurdu


levihosaa değil...


Şu sıralar arka arkaya açıkladığı projelerle kendi türdaşları arasında en meşgul streaming platformu olan HBO Max, rotasını Harry Potter evrenine çevirdi.

The Hollywood Reporter’ın paylaştığı habere göre HBO Max, “live-action” bir Harry Potter dizisi için düğmeye bastı. Stüdyonun bu evrene ait olacak ilk sinema dışı yapımı için senaristlerle görüştüğü ve bu evreni küçük ekrana nasıl aktarabilecekleri üzerine çalışma yaptığı ortaya çıktı. Bundan çok uzak olmayan bir zaman diliminde yine Warner Media ve HBO Max cephesinden Game of Thrones evreniyle ilgili de benzer haberleri duymuştuk.

Resmi olarak bu habere henüz bir doğrulama gelmese de bahsettiğimiz iki şirketin elinde bulundurduğu DC ve Game of Thrones gibi franchise‘lara yatırım yapmaya başladığı ortada. Bu da akıllara hemen “neden Harry potter da bunlardan biri olmasın?” sorusunu getiriyor. Burada asıl büyük soru ise J.K. Rowling’in bu projede nasıl bir rol üstleneceği?

 

Rowling’in WarnerMedia ile olan anlaşması, stüdyonun yazarın izni olmadan bu evrende geçen film veya diziler hazırlamasına izin vermiyor. Harry Potter evreninde geçen Fantastic Beasts filmlerinin başında da Rowling bulunuyor. Bu filmlerin senaryolarını da Rowling’in bizzat kendisi kaleme aldığı da biliniyor. Bu da Harry Potter evreninde geçecek bir dizinin hayata geçirilmesi için Rowling’in mutlaka işin içinde olması gerektiği anlamına geliyor. Ama burada başka bir problem ortaya çıkıyor. Son dönemde transfobik açıklamalarıyla gündeme gelen ve bundan önce de yaptığı açıklamalarla hayranlarının nefret oklarını üzerine çevirmesine destek olan Rowling’in bu projeye ne kadar ve nasıl dahil olacağı şimdilik proje önündeki en büyük engel gibi gözüküyor.

Şimdilik emekleme aşamasındaki projeden bakalım yakın zamanda ne gibi haberler duyacağız.