hbo’nun haklarını satın aldığı danimarka yapımı the investigation’dan fragman

hbo’nun haklarını satın aldığı danimarka yapımı the investigation’dan fragman


gerçek bir hikayeden televizyona


Kaliteli içeriğin adresi HBO’nun İskandinavya’dan transferi The Investigation, 1 Şubat’ta yayın hayatına başlayacak. Merakla beklediğimiz aksiyon/polisiye dizisinden bir fragman paylaşıldı.

Thomas Vinterberg’ün yönettiği Mads Mikkelsen’li Jagten ve kısa bir süre önce izleyiciyle bulaşan Druk filmlerinin senaryosunu kaleme alan, Mindhunter’da yönetmen koltuğunda oturan, ayrıca 2010-2013 yılları arasında yayınlanan Danimarka yapımı politik drama dizisi Borgen‘in senaristleri arasında yer alan Tobias Lindholm’un yaratıcısı olduğu proje gerçek bir hikayeden uyarlanıyor.

HBO Max üzerinden izleyiciyle buluşacak dizinin başrolünde Game of Thrones’ta canlandırdığı Euron Greyjoy karakteriyle adını geniş kitlelere duyuran Pilou Asbæk yer alıyor. Søren Malling, Pernilla August, Rolf Lassgård, Laura Christensen, Dulfi Al-Jabouri, Hans Henrik Clemensen gibi isimlerin de kadrosunda yer aldığı yapım; 6 bölümlük bir mini dizi olacak.

2017 yılında cinayet sonucunda öldürülen İsveçli gazeteci Kim Wall’un katilini bulma sürecini ve bu doğrultuda polislerin yürüttüğü soruşturmayı anlatan The Investigation, bütün ülkeyi sarsan bu olayı tüm detaylarıyla izleyiciye aktaracak.