ilhan mimaroğlu ve güngör mimaroğlu’nun hikayesini anlatan “mimaroğlu” belgeselinden fragman

ilhan mimaroğlu ve güngör mimaroğlu’nun hikayesini anlatan “mimaroğlu” belgeselinden fragman


27 ocak'ta mubi'de


Türkiye’de elektronik müziğin gelişimine yaptığı katkıların yanı sıra hem Türk müzik tarihinde bir ikon ve elektronik müziğin dünya çapında emekleme döneminde yaptığı işlerle öncü bir isim haline dönüşen İlhan Mimaroğlu ve eşi Güngör Mimaroğlu’nun hikayesini anlatacak MİMAROĞLU belgeselinden bir fragman yayınlandı.

Yönetmenliğini Serdar Kökçeoğlu‘nun üstlendiği ve 39. İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması’nda Mansiyon ve 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü kazanan MİMAROĞLU belgeseli, İlhan Mimaroğlu’nu radikal bir sanatçı olarak seyirciyle buluştururken, bir yandan da İlhan ve Güngör çiftinin bir aile dramının ortasında yeşeren ve ayrı bir dizi yapılabilecek güçlü ve ilham verici ilişkisini anlatıyor.

Sadece müzik değil; içerisinde aşk, göç, hayal kırıklıkları ve her türlü zorlukla yüzleşmek zorunda kalan bir çiftin hikayesini de izleyeceğimiz MİMAROĞLU, 27 Ocak Çarşamba gecesi MUBI üzerinden izlenebilecek. belgeselin künyesi ve fragmanı hemen aşağıda. Saatlerinizi ayarlamayı unutmayın…

Yapımcılar: Dilek Aydın, Esin Uslu

Ortak Yapımcı: S. Buse Yıldırım

Kurgu: Eytan İpeker

Görüntü Yönetmeni:

Müzik Direktörü: Erdem Helvacıoğlu

Ses Kayıt: Erkal Taşkın

Stilist, Araştırma: Elif Dizdaroğlu

Renk Düzeltme: Yücel Kurtul

Final Miksaj: Yalın Özgencil

Post Prodüksiyon Stüdyosu: UNITE