joel coen’in the tragedy of macbeth filmi siyah beyaz olacak

joel coen’in the tragedy of macbeth filmi siyah beyaz olacak


heyecanla bekliyoruz


Coen kardeşlerden Joel Coen’in Ethan olmadan çektiği ilk filmi “The Tragedy of Macbeth“le ilgili en son haber alalı epey olmuştu. Henüz hazırlık aşamasında olan ve başrollerinde Denzel Washington ve Frances McDormand’ın yer alacağı filmin siyah beyaz çekildiği ortaya çıktı.

Hollywood’un kült görüntü yönetmeni Roger Deakins’in “Team Deakins” isimli podcast’ine misafir olan filmin kostüm tasarımcısı Mary Zophres ve görüntü yönetmeni Bruno Delbonnel, Joel Coen’in “The Tragedy of Macbeth”i tamamen siyah beyaz çektiğini ortaya paylaştı. Zophres, Coen kardeşlerle Fargo’dan bugüne bütün projelerinde birlikte çalışırken Delbonnel ise The Ballad of Buster Scruggs ve Inside Llewyn Davis’te ikiliyle çalıştıktan sonra Joel Coen’le yeniden bir araya geldi.

Geçtiğimiz yılın başlarında proje hakkında konuşan Frances McDormand, filmin oyun hakkında bildiklerimizden ne kadar farklı olacağını açıklamıştı. Hikayenin trajedisini vurgulayan başlığa atıfta bulunan McDormand, “Joel’in versiyonunda çok önemli bir farklılık olduğunu düşünüyorum, o da ona ‘Macbeth’ demiyor olmamız. Hem Denzel hem de ben, bugüne kadar Macbeth’ler olarak tasvir edilenlerden daha yaşlıyız. Postmenopoz dönemdeyiz, doğurganlık çağını geçtik. Yani bu olayın taca sahip olma hırslarına baskı yaptığını söylemek yanlış olmaz. Bence en önemli ayrım, bunun onların zafer için son şansları olması.” açıklamasıyla filmin alışık olduğumuz Macbeth anlatısından biraz daha farklı ilerleyeceğine dair bizleri uyarıyor.

Vizyon tarihi resmi olarak açıklanmasa da bu yılın en merakla beklenen yapımları arasında yer alan The Tragedy of Macbeth’ten yakın zamanda güzel haberler duyacağımıza inanıyoruz. George Deakins’in podcast’ini dinlemek isterseniz de hemen sizi aşağı alalım.