lord of the ring dizisinde sauron’u mu izleyeceğiz?

lord of the ring dizisinde sauron’u mu izleyeceğiz?


flaş flaş flaş


Amazon tarafından hazırlanan ve televizyon tarihinin en büyük bütçeli dizisi olacak gibi gözüken The Lord of the Rings dizisinin çekimleri devam ederken, merakla beklediğimiz projeden merakımızı ikiye üçe katlayacak yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

Son olarak Game of Thrones’un baş yazarlarından Bryan Cogman’ın kadrosuna dahil olduğunu öğrendiğimiz Amazon’un merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisinin yönetmenliğini The Orphanage, The Impossible ve Jurassic World: Fallen Kingdom gibi filmlerin arkasındaki isim olan J.A. Bayona üstleniyor. Star Trek: Beyond filminin yazarları JD Payne ve Patrick McKay ikilisinin hem senaryosunu yazdığı hem de yapımcılığını üstlendiği dizide Peter Jackson da kendi elleriyle oluşturduğu yaratıcı ekibiyle projeyi yakından takip ediyor. Son olarak oyuncu kadrosuna kiloyla insan ve J.R.R. Tolkien’ın romanlarında ve film üçlemesinde anlatılan zaman diliminden binlerce yıl öncesinde geçeceği doğrulanan dizinin, bizleri Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ına götüreceğini öğrenmiştik.

Bugün ise dizinin hikayesi/sinopsisi ilk kez paylaşıldı;

Amazon Studios’un hazırlık aşamasındaki dizisi, Orta Dünya tarihinin destanlara konu olan İkinci Çağ’ındaki efsanevi kahramanları ilk kez ekrana getirecek. J.R.R. Tolkien’ın The Hobbit ve The Lord of the Rings romanlarının binlerce yıl öncesinde geçecek bu epik drama, izleyicileri büyük güçlerin ortaya çıktığı, krallıkların yükseldiği ve çöktüğü, sürpriz kahramanların sınandığı, umudun ince bir ipliğe bağlı olduğu ve Tolkien’ın kaleminden çıkan en büyük kötü karakterin tüm dünyayı karanlığa gömmekle tehdit ettiği bir döneme götürecek. Orta Dünya’nın büyük ölçüde barış içinde olduğu bir dönemde başlayan dizi, hem tanıdık hem de yeni yüzlerden oluşan bir grup karakterin uzun süredir dönmesinden korkulan bir kötülüğün yeniden yükselmesiyle yüzleşmesini anlatacak. Sisli Dağlar’ın karanlık derinliklerinden, elflerin başkenti Lindon’ın görkemli ormanlarına, göz alıcı ada krallığı Númenor’dan haritanın en uç köşelerine, bu krallıklar ve karakterler, Orta Dünya’dan ayrıldıktan çok sonra da anlatılmaya devam edecek efsanelerini şekillendirecekler.

Okuduğumuz bu sinopsise göre hikayenin kötü adamı bizzat Sauron’un kendisi gibi gözüküyor. Sauron’un ilk olarak İkinci Çağ’da güç sahibi hâline gelmiş olması da bu ihtimali kuvvetlendirirken “hem tanıdık hem de yeni yüzler” cümlesi bu ihtimale olan inancımızı güçlendiriyor. Bugüne kadar açıklanan oyuncularda Saruron rolü için seçilen biri yok ama projenin ekranlara gelmesine daha uzun bir süre var.