prenses diana’nın üç gününü anlatacak spencer’ın müzikleri johnny greenwood’a emanet

prenses diana’nın üç gününü anlatacak spencer’ın müzikleri johnny greenwood’a emanet


filmden ilk görsel paylaşıldı


No, Neruda, Jackie gibi filmlerle sinemaseverlerin gönlünü kazanan, son olarak müzikleri Nicolas Jaar imzası taşıyan Ema ile ortamlarda eşe dosta önermelik filmlerine bir yenisini ekleyen Pablo Larraín’in yeni projesini bir süredir merakla bekliyorduk. Natalie Portman’ın Jacqueline Kennedy Onassis’i canlandırdığı Jackie’den sonra bir diğer ikon kadın karakterin hikayesini anlatmak için kolları sıvayan Larraín, Spencer ile başrolünde Kristen Stewart’ın yer aldığı bir Prenses Diana hikayesi anlatacağını açıklamıştı.

Filmden bizzat prensesin kendisini gördüğümüz ilk görsel paylaşıldı. Filmin senaryosu, Peaky Blinders ve Taboo gibi sevilen dizilerin yaratıcısı olarak tanıdığımız Steven Knight’ın imzasını taşıyacak. 2004 yılında Dirty Pretty Things ile Oscar adaylığı kazandıktan sonra Eastern Promises, Locke ve Serenity gibi filmlerin senaryosunu kaleme alan Knight, aynı zamanda Locke ve Serenity’nin de yönetmen koltuğundaydı.

Filmin kendisine dönecek olursak, 1990’ların başında, Diana’nın Prens Charles ile evliliğinin artık yürümediğine karar verdiği hafta sonuna odaklanan Spencer, Diana’nın Noel kutlaması için Norfolk’taki sarayda geçirdiği bu kritik hafta sonuna odaklanıyor. Bu hafta sonunun ardından kendini kraliçe yapabilecek yoldan uzaklaşmaya karar veren Diana’nın bu üç gününü izleyeceğimiz filmin oyuncu kadrosu da şekillenmiş durumda.

Timothy Spall, Sally Hawkins, Sean Harris gibi isimlerin Stewart’a eşlik edeceği filmin müzikleri ise Radiohead gitaristi Johnny Greenwood’a emanet. Son olarak Paul Thomas Anderson’ın Phantom Thread filminin müziklerini yapan Greenwood, böylesi önemli bir ismi konu edinen film için bize neler hazırlayacak merakla bekliyoruz.

Filmle ilgili konuşan Larraín, “Hayatının sadece üç günü ve bu kısa sürede kim olduğuna daha geniş, daha büyük bir perspektiften bakma şansına sahipsiniz. Kaderinin ne olduğunu, başına ne geldiğini hepimiz biliyoruz. Nereye gitmek istediğini ve kim olmak istediğini ifade edebildiği bir hikaye anlatacağız” ifadelerini kulanmıştı. 2021 film festivallerinde isminden bol bol söz edeceğimiz Spencer’dan gelecek haberleri merakla bekliyoruz.