rage against the machine’in “ırk” konusunu gündemine alan belgeseli yayında

rage against the machine’in “ırk” konusunu gündemine alan belgeseli yayında


killing in thy name


Müzik dünyasında hiçbir zaman lafını esirgemeyen ve belki de bu yüzden asla hak ettiği noktaya ulaşamayan gruplardan biri olarak kalacak Rage Against The Machine, Killing In Thy Name ismini verdikleri ve son yıllarda dünya gündeminde üst sıralarda yer alan “ırk” konusunu inceledikleri belgesellerini paylaştı.

Grubun bir süredir üzerine çalıştığı bu proje, The Ummah Chroma (renkli topluluklar) adlı uluslararası sanatçılardan oluşan bir kolektifle yapılan iş birliğinin bir meyvesidir ve “beyazlık olarak bilinen kurgudan bir kaçışı ve keşif için bir kaynak” olarak kendini açıklıyor. 15 dakikalık belgeselin büyük bir kısmında bir öğretmenin ve bazı öğrencilerinin batının karanlık kölelik tarihini, kaderini ve Amerika özelinde “beyazlık” kavramını açıklayan görüntülerin bir araya gelmesinden oluşuyor.

Rage’in sömürgecilik karşıtı milli marşı “Killing In The Name“, belgesel boyunca kendisini bol bol bize hatırlatıyor. Belgeselde aynı zamanda grubun canlı performans görüntülerinin yanı sıra grup üyelerinin ırkçılık hakkındaki düşüncelerini ve sanatlarının hayata bakış açılarıyla ne kadar uyuştuğunu gösteriyor. Belgesel hakkında Loudwire dergisine konuşan grubun bas gitaristi Tim Commerford, “Sosyal ve politik olarak neler olup bittiğine dair söyleyecek bir şeyleri olan şarkılar yazmak bizim için bir seçim değil. Bu bir zorunluluk. Müziği bir silah olarak kullanmak ve aptalları püskürtmeye başlamak istiyorum.” açıklamasıyla bütün grup arkadaşlarının düşüncesini en sade biçimde özetlemiş.

Lafı fazla uzatmadan buyrun belgesele;