roger waters’tan eski pink floyd şarkısına yeni yorum

roger waters’tan eski pink floyd şarkısına yeni yorum


the gunner’s dream


Roger Waters, Pink Floyd ile yollarını ayırmadan kaydettiği 1983 çıkışlı son albümü The Final Cut’tan The Gunner’s Dream isimli şarkının yeni bir versiyonunu paylaştı. Hem de canlı performans olarak.

Lirik olarak “The Gunner’s Dream”, alışık olduğumuz Pink Floyd şarkılarına benzer bir temayı işliyor ve dünyanın tiranlık ve terörizmden arınmış olduğu savaş sonrası bir yaşamı anlatıyor. Bu şarkıyı neden tekrar yorumladığını dair küçük bir açıklama yapan Waters, yakın zamanlarda tarihi bir film izledikten sonra “The Gunner’s Dream” i tekrar ziyaret etme fikrini aklına koymuş.
“Dün gece 2013 yapımı belgesel “The Man Who Saved The Worldü izledim. Kahramanın adı Stanislav Petrov idi. Stanislav Dünyayı kurtarmadan bir yıl önce, 1982 yılında” The Gunner’s Dream “adlı bir şarkı yazdım. Stanislav doğru zamanda doğru yerde olmasaydı hiçbirimizin hayatta olmayacağını düşünmek tuhaf. ” açıklamasıyla bu performansın ortaya çıkış hikayesini anlatan Waters, performansın özellikle piyano kısımlarından epey duygulanmış gözüküyor.
Karantinanın başında arka arkaya bol bol performans videosu paylaşan Roger Waters’a bu kayıtta yine Lucius, gitarda Dave Kilminster, davulda Joey Waronker ve bas gitarda Jonathan Wilson eşlik ediyor. Performansın tamamı hemen aşağıda.