sinema dünyasında erteleme üstüne erteleme

sinema dünyasında erteleme üstüne erteleme


karışık var mı? yükle


Aşı bulundu!”, “bitti bitiyor!” durumun ciddiyetinden biraz olsun uzaklaşmayı başarmıştık. Ama gün geçmiyor ki Covid-19 kendini herhangi bir alanda hatırlatmasın. Sinema dünyasında bugün yaşanan gelişmeler, yine bir dolu filmin vizyon için sırasını beklerken tekrar ve tekrar ertelendiğini haber verdi.

2020’de vizyona girmesi gereken bir dolu film, 2021’e ertelenmişti, 2021’de de durumun pek değişmeyeceğini gören yapım şirketleri birer birer filmlerini 2022’ye doğru ittirmeye başladı. Bu furyaya katılan son yapımlar James Bond serisinin 25. ve Daniel Craig’i son kez Bond olarak izleyeceğimiz No Time to Die. Defalarca ertelendikten sonra 2 Nisan 2021 tarihini vizyon tarihi olarak belirleyen film, 6 aylık bir ertelemeyle 8 Ekim 2021’e ertelendi. (şimdilik)

Breaking Bad dizisinde canlandırdığı Saul Goodman karakterinin hikayesini izlediğimiz Better Call Saul ile tanınan Bob Odenkirk’ün başrolünü üstlendiği ve yayınlanan ilk fragmanıyla John Wick’in bir yaklaşığı gibi duran andıran Nobody de 2 Nisan’a ertelendi.

Universal aynı zamanda Michael Bay’in Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II ve Eiza Gonzalez gibi isimleri bir araya getirdiği yeni filmi Ambulance‘in 18 Şubat 2022’de beyaz perdede olacağını açıkladı.

Bu yılın ilk altı ayı içerisinde izlemeyi beklediğimiz en heyecan verici yapımların başında gelen Edgar Wright imzalı Last Night in Soho da ertelenmekten kurtulamadı. 23 Nisan olarak kendisine bir vizyon tarihi belirleyen başrollerinde Anya Taylor-Joy, Thomasin Harcourt McKenzie ve Matt Smith’in yer aldığı yapım için açıklanan yeni tarih 22 Ekim oldu.

Yaklaşık iki yıldır gündemde olan ama Covid-19 yokken bile vizyona bir türlü giremeyen, orijinal ekibin yer aldığı ilk iki filmin devamı niteliğindeki Ghostbusters: Afterlife, 11 Haziran 2021’den 11 Kasım 2021’e ertelendi. Filmin orijinal vizyon tarihi ise 10 Temmuz 2020’ydi.

Ertelenen yapımlar arasında bir diğer dikkat çeken yapım ise başrollerinde Tom Holland ve Mark Wahlberg’in yer aldığı Uncharted. Bu yıl bitmeden vizyonda görmeyi umduğumuz filmin yeni tarihi 11 Şubat 2022 olarak açıklandı.

Yakın zamanda bu erteleme haberlerine daha yenilerinin ekleneceğini içten içe bilerek umarız izleyecek yeni bir şeyler bulmak konusunda sıkıntı yaşamayız.