the sopranos’un öncesini anlatacak filmin vizyon tarihine erteleme şoku

the sopranos’un öncesini anlatacak filmin vizyon tarihine erteleme şoku


24 eylül 2021


Televizyon tarihinin en başarılı yapımları listelerinde her zaman ilk üçte görmeye alışık olduğumuz The Sopranos’ta yaşananların öncesine odaklanacak eski ismiyle The Many Saints of Newark, yeni ismiyle sadece “Newark”, 25 Eylül 2020’de vizyonda olacak. Yani olacaktı. Malum sebeplerden vizyon tarihi ertelenen filmin yeni tarihi 24 Eylül 2021 oldu. Bu kararın gerekçesi olarak da projenin yapımcılığını üstlenen Warner Bros. “pandeminin sebep olduğu sorunlara yaratıcı bir çözüm”

Senaryosu aynı zamanda dizinin senaristi ve yaratıcısı olan David Chase ve Boardwalk Empire‘ın senaristi Lawrence Konner tarafından yazılan, yönetmen koltuğunda ise Six Feet UnderLost ve Mad Men gibi dizilere imza atan Alan Taylor‘ın oturacağı eski ismiyle The Many Saints of Newark, yeni ismiyle sadece “Newark”, haliyle ilk açıklandığından beri spot ışıklarının üzerinde olduğu bir proje.

Alessandro Nivola, Jon Bernthal, Vera Farmiga, Billy Magnussen, Corey Stoll ve Ray Liotta gibi isimlerin de kadrosunda yer aldığı Newark, 60’lı yılların New Jersey’sinde İtalyanlar ve Afro-Amerikan’ların mücadelesini anlatacak. Tony Soprano’nun babası Giovanni “Johnny Boy”, eşi Livia ve kardeşi Junior karşımıza çıkması muhtemel karakterleden sadece birkaçı.

Dizinin yaratıcısı David Chase’in aynı zamanda yapımcı koltuğunda oturacağı filmde  Tony Soprano’nun gençliğini bizzat James Gandolfini’nin oğlu Michael Gandolfini canlandıracak. Hali hazırda sahip olduğu izleyici kitlesine bir de bu filmle eklenecek taze kanlarla yine uzun süre The Sopranos konuşacağımız günler gelene kadar biraz daha bekleyeceğiz.