yeni nick cave albümü “carnage”a adım adım yaklaşıyoruz

yeni nick cave albümü “carnage”a adım adım yaklaşıyoruz


o geliyor...


Geçtiğimiz Aralık ayının hemen başında aldığımız bir haber, bizi mutluluktan dört köşe yapmıştı. Devam eden salgın nedeniyle hem 2020 hem de 2021 tur tarihlerini iptal etmek zorunda kalan Nick Cave, bu boşluğu yeni bir albüm kaydederek geçireceğini açıklamıştı.

Hayranlarıyla sık sık iletişime geçtiği web sitesi üzerinden bu haberi paylaşan Cave, iptal olan turne programından dem vurup geleceğin devam eden “öngörülemezliğini” kabul ettiğini açıklamıştı. Bu konuşmanın devamında da bu albümün herkese Nick amcadan hediye olacağını açıklayan Cave, müstakbel albümüyle ilgili ilk detayları paylaştı.

Grubun hayran sitesi The Red Hand Files üzerinden paylaşılan detaylara göre öncelikle albümün ismi “Carnage”. Albümün ortaya çıkış süreciyle ilgili konuşan Nick Cave, “Karantina, daha önce deneyimlediğim için birçok yönden tuhaf bir şekilde tanıdık geldi. Uzun yıllar eroin bağımlısı olduğum için kendini tecrit etme ve sosyal mesafe koyma kuralları bana bir oyun gibi geldi. Kederin mekaniğini de iyi tanıyorum – kolektif keder, karanlık kafa karışıklığı, derin belirsizlik; kontrol kaybıyla birlikte kişisel kederle ürkütücü bir şekilde benzer şekilde işliyor.” açıklamasını yaptı.

Konser veremememin ve bu ekstrem durumun duygu dünyası etkisi üzerine uzun bir mektup kaleme alan Cave, mektubunun sonunda ise “Her neyse, son yazımda söz verdiğim gibi, kayıt yapmak için Warren’la stüdyoya gittim. Adı CARNAGE. ” diyerek müjdeyi verdi. Sanatçının 18. stüdyo albümü olacak Carnage’ın henüz bir yayın tarihi yok. Yılın ikinci yarısına doğru beklediğimiz albümün, yaşanan bu zorlu süreci ve sürekli evde oturup albüme odaklanan bir Nick Cave’i düşününce bizleri heyecanlandırmadığını söylesek yalan olur.