yeni willy wonka filminin başrolü için adaylar; tom holland ve timothée chalamet

yeni willy wonka filminin başrolü için adaylar; tom holland ve timothée chalamet


bu film büyük film olur...


Warner Bros.’un Willy Wonka’nın gençlik yıllarına odaklanacak bir film üzerine kafa yorduğu br sır değildi. 2018’de Warner Bros., Harry Potter filmlerinin yapımcısı olarak tanınan David Heyman’ı yanına alarak Roald Dahl’ın Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve Charlie’nin Büyük Cam Asansörü adlı kitaplarında adı geçen Willy Wonka‘nın gençlik yıllarına odaklanacak bir film için hazırlıklara başlamıştı. İşte bu film sonunda hayata geçiyor, hem de bir vizyon tarihi bile var.

İlk olarak 2018’de gündeme gelen bu projenin başrolünde Willy Wonka’yı canlandırması için Ryan Gosling, Donald Glover ve Ezra Miller gibi isimlerin adı geçiyordu ama projeden en son aldığımız haber de bu olmuştu. 2018’den bu yana somut yada basınla paylaşılan bir hamle göremediğimiz projenin artık hem iki finalist başrol adayı ve vizyon tarihi var. 17 Mart 2023’te izleyici ile buluşacak Wonka isimli bu filmin başrolleri için finale kalan isimler Tom Holland ve Timothée Chalamet oldu.

Yönetmenliğini 2014 yapımı Paddington’a imza atan Paul King’in yapacağı filmin senaryosunu da Man Seeking Woman ve Miracle Workers dizilerinin yaratıcısı olan Simon Rich kaleme alacak. Daha önce 1971 yapımı Willy Wonka & the Chocalate Factory’de Gene Wilder, canlandırdığı Willy Wonka rolüyle sinema tarihine kült bir performans kazandırmıştı. 2005 yılında Tim Burton’ın yönettiği Charlie and the Chocolate Factory filminde ise bu role bu kez aynı Johnny Depp hayat vermişti. Detaylarını merakla beklediğimiz proje bakalım nasıl sonuçlanacak.