amy poehler’ın yeni netflix dizisi “moxie”den fragman

amy poehler’ın yeni netflix dizisi “moxie”den fragman


3 mart'ta başlıyor


Parks and Recreation, Arrested Development, Mean Girls, Wet Hot American Summer ve Saturday Night Live’da canlandırdığı karakterler ile Hollywood’un en komik ve sevilen isimleri arasında yer alan Amy Poehler’ın yönetmenliğini üstlendiği ve baş rolünde aldığı yeni dizisi Moxie’nin ilk fragmanı paylaşıldı.

Moxie, lisesinin saçma cinsiyetçi kuralları ve okuldaki seksist erkek arkadaşlarını protesto etmek için feminist bir devrim başlatan genç bir kızın hikayesini anlatacak. Görünüşte klasik bir Amerikan gençlik dizisi dekoruna sahip dizi, bizleri 16 yaşındaki Vivian Carter’ın lisesinin cinsiyetçi kıyafet kurallarından, koridorda maruz kaldığı tacizden ve okul yönetiminin futbol takımını sürekli övmesinden bunalmasıyla başlattığı değişim hareketinin peşinden götürecek.

Bütün bunlar yaşanırken annesinin 90’lı yıllarda Rio Grrl adlı bir punk rock grubunun üyesi olduğunu öğrenen Vivian, bu olaydan güç alarak okulundaki kızları yaşananlar hakkında bilinçlendirerek bu düzene bir son vermeleri için bir araya getirir. Bu hareketi kısa süre içerisinde büyük destek alan Vivian, bir anda kendisini küçük çaplı bir feminist devrimin ortasında bulur.

Oyuncu kadrosunda Hadley Robinson, Lauren Tsai, Patrick Schwarzenegger, Nico Hiraga, Sydney Park, Josephine Langford, Clark Gregg, Josie Totah, Anjelika Washington, Charlie Hall, Sabrina Haskett, Ike Barinholtz ve Marcia Gay Harden gibi genç isimleri bir araya toplayan dizinin senaryosu Tamara Chestna ve Dylan Meyer ikilisinin imzasını taşıyor.

3 Mart’ta yayınlanmaya başlayacak dizinin ilk fragmanı hemen aşağıda.