ari aster’in yeni filmi “disappointment blvd.”ın başrolü joaquin phoenix oldu

ari aster’in yeni filmi “disappointment blvd.”ın başrolü joaquin phoenix oldu


*el ovuşturma emojisi*


Birer sene arayla yayınladığı Hereditary ve Midsommar filmleriyle büyük başarı elde eden ve bir sonraki filmlerinde de aynı çizgiyi sürdürmeyi planladığını düşündüğümüz Ari Aster, verdiği güzel haberle bizi yanıltmıyor. Yönetmenin üçüncü filmi “Disappointment Blvd.”ın başrolü için seçtiği isim Joaquin Phoenix oldu.

“En iyi yol bildiğin yol” diyen Aster bu filminde de önceki iki filminde olduğu gibi bağımsız film yapım/dağıtım şirketi A24 ile birlikte ilerliyor. Bizlere Disappointment Blvd. ile ilgili “tüm zamanların en başarılı isimlerinden birinin, samimi, on yıllara yayılan portresi” açıklamasından başka ser verilip sır verilmiyor. Ancak Aster ve Phoenix’in alanlarında en iyi performansları gösteren iki yetenekli kişi olduklarını göz önünde bulundurursak film, heyecan verici tüm özelliklere şimdiden sahip.

Başlangıç tarihiyle ilgili kesin bir bilgi olmamasıyla birlikte filmin Phoenix’in Napoleon Bonaparte’ı canlandıracağı Ridley Scott’ın Kitbag filminden önce çekileceği tahmin ediliyor. Çünkü Scott, şu anda sezonun kadrosuyla dikkat çeken yapımlarından Gucci üzerinde çalışıyor. Yani, Disappointment Blvd. için 2022 yılının olası bir hedef olduğunu söyleyebiliriz.

Disappointment Blvd., Phohenix’in Oscar kazandığı Joker’den sonra büyük ihtimalle beyaz perdede izleyeceğimiz ilk filmi olacak. Oscar’dan önce yine A24 imzalı Mike Mills’in “C’mon C’mon” filminde yer almıştı. Ancak bu filmin henüz kesin bir çıkış tarihi hala yok. Aster ise daha önce bir sonraki filminin dört saatlik bir “kabus komedi” olacağını söylemişti. Bu filmin Disappointment Blvd. olup olmadığı bir sonraki gelen bilgilerle netleşecek gibi gözüküyor.