bbc’den üç bölümlük greta thunberg belgeseli

bbc’den üç bölümlük greta thunberg belgeseli


o iklim ya düzelecek ya da düzelecek!


Küresel iklimin en büyük savaşçısı Greta Thunberg, salgın nedeniyle dünya çapındaki çalışmalarına ara vermek zorunda kalmıştı. BBC, genç aktivistin verdiği bu arayı Greta Thunberg: A Year To Change The World adlı belgeselle kapatmasına yardımcı olacak.

Henüz 16 yaşında bir lise öğrencisiyken dünyada çevre bilinci uyandırmak için bir yıl okuldan ayrılan Greta Thunberg, tüm dünyada büyük ses getirmişti. Eski ABD başkanı Donald Trump’ın bir dönem eleştiri oklarına tuttuğu Thunberg, sosyal medyanın gündemine oturmuş ama Trump’a da hak ettiği cevabı vermişti.

İklim değişikliğini azaltma konusunda farkındalık yaratmaya çalışan aktivistin davasına destek olacak belgesel, Thunberg’in dünya çapında yürüttüğü kampanyalarla yakından ilgili. Üç bölümden oluşacak belgesel, yaşı küçük ama çabası büyük Thunberg’i dünya çapında iklim değişikliğinin etkisinin hızlandığı yerleri seyahat ederken takip edecek.

Kesin bir tarih tam olarak verilmese de Greta Thunberg: A Year To Change The World’ü bu yıl içinde BBC One’da izleyebileceğiz.