björk’ün sonos için kaydettiği radyo programı yayında

björk’ün sonos için kaydettiği radyo programı yayında



Dünyaca ünlü ev ses sistemi markası SONOS, hayata geçirdiği yeni “Digital Radio Service” özelliği hız kesmeden yoluna devam ediyor. Başta Thom Yorke olmak üzere Phoebe Bridgers, David Byrne, Jack White’ın Third Man Records şirketi, Brittany Howard, Jamila Woods, Soccer Mommy, ve JPEGMAFIA olmak üzer ilk grup isimlerin kaydettiği programlardan sonra yavaş yavaş ikinci parti müzisyenlerin seçkileri yayınlanmaya başladı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Björk (@bjork)’in paylaştığı bir gönderi


Ocak ayında duyurulan D’Angelo’nun “Feverish Fantazmagoria” adlı listesiyle başlayan yayınlar, 10 Şubat’ta fka twigs’in “main squeeze” programıyla devam etmişti, bugün itibariyle Björk’ün “21 years worth of wave files liquidated into a stream” isimli programı da bu iki sanatçının yanında yerini aldı. Daha önce bu ortaklıkla ilgili “21 yıldır topladığım müzik dosyalarını sonunda bir şekilde insanlarla paylaşacak olma düşüncesi beni gerçekten heyecanlandırıyor. İlk bilgisayarımı aldığım andan beri şarkı biriktiriyorum ve sonunda o şarkıları insanlarla paylaşabileceğim.” açıklamasını yapmıştı.

2 Mart’ta The Chemical Brothers’ın “Radio Chemical”ı ile devam edecek bu dev ortaklığın yanı sıra yeni projelerini de duyuran Sonos; Blacksmith Radio isimli bir rap / hip-hop radyosu, Hanif Abdurraqib’in seçkisiyle hayata geçecek Object of Sound isimli programda her cuma günü yeni isimleri ağırlayacak. 15 Ocak’ta Moses Sumney ile başlayan programda Jenna Wortham, Kimberly Drew, Sudan Archives ve Jeff Tweedy gibi isimler de yer alacak.
Ülkemizde neden yasak olduğunu anlayamadığız şeylerden biri olan mixcloud üzerinden de dinlenebilecek radyo programını HEMEN BURADAN dinleyebilirsiniz.