david bowie’nin the man who fell to earth filminin dizi uyarlaması başrolüne kavuştu

david bowie’nin the man who fell to earth filminin dizi uyarlaması başrolüne kavuştu


chiwetel ejiofor


David Bowie’yi başrolünde izlediğimiz Nicholas Roeg imzalı ikonik bilim kurgu filmi The Man Who Fell to Earth’ün dizi uyarlamasından yaklaşık bir buçuk yıldır haber alamamıştık. Bugün gelen taze bir haberle dizinin başrolünde yer alacak isim belli oldu.

Star Trek: Discovery’nin arkasındaki ikili Alex Kurtzman ve Jenny Lumet’in senaryosunu yazıp ve yapımcılığını yapacağı dizinin yönetmenliğini de Kurtzman üstleniyor. Star Trek: Discovery, Star Trek: Picard, The Good Fight ve The Twilight Zone gibi yapımların da yer aldığı CBS All Access platformunda yayınlanacak dizinin başrolünde Oscar adayı isim Chiwetel Ejiofor yer alacak.

Ejiofor, insanın evrim yolculuğunun bi noktasında Dünya’ya gelen ve geleceğimizi belirlemek için kendi geçmişiyle yüzleşmek zorunda olan bir uzaylı karakteri canlandıracak. Ejiofor, Bowie’nin oynadığı karakterin aynısını değil, gezegenimize inen yeni bir uzaylıya hayat verecek. Kurtzman ve Lumet’e göre, Walter Tevis’in romanından uyarlanan hikayenin bir sonraki bölümünü ele alacak dizi, filmle ve romanla bağlantılı öğelere sahip olmakla beraber kendine özgü bir tecrübe sunacak. Bowie’nin izini bıraktığı karakterin yerini doldurmaya çalışmayacaklarını vurgulayan ikili, “Bowie’nin yarattığı karakter büyülü bir yaratıktı. Onu kopyalamayı hedeflemiyoruz.” açıklamasını yapmıştı.