guy ritchie, ii. dünya savaşı temalı yeni bir film için el sıkıştı

guy ritchie, ii. dünya savaşı temalı yeni bir film için el sıkıştı


ministry of ungentlemanly warfare


Şu sıralar çekimleri Antalya’da başlayan Five Eyes isimli yeni filmi için ter döken Guy Ritchie, bir sonraki projesi şimdiden belirledi bile. Ritchie, bir II. Dünya Savaşı filmi olacak “Ministry of Ungentlemanly Warfare” için Paramount ile el sıkıştı.

Paramount’un 2015 yılından beri uyarlamak için sırasını beklediği Damien Lewis imzalı Ministry of Ungentlemanly Warfare: How Churchill’s Secret Warriors Set Europe Ablaze and Gave Birth to Modern Black Ops isimli kitap, 1930’ların sonunda Almanya’nın Avrupa ve dolayısıyla da  İngilizler üzerinde baskısını arttırdığı dönemde geçiyor.

Winston Churchill’in İngilizlerin yaşadığı bu baskı ve zorluklara karşılık verme kararı ardından yaşananları anlatacak filmde Almanya’nın savaş kurallarını hiçe sayan ve düşman sınırları içerisinde harekete geçmesiyle dikkat çeken bir gizli birliğin hikayesini izleyeceğiz. Quentin Tarantino’nun Inglorious Bastards filminin daha az komik ve daha ciddi ve tarihsel gerçekliğe bağlı bir versiyonu gibi gözüken filmin yapımcılığını Top Gun ve Flashdance gibi yapımlardan tanıdığımız Jerry Bruckheimer ve Chad Oman ikilisi yapacak.

Paul Tamasy, Eric Johnson ve Arash Amel üçlüsünün senaryosunu kaleme aldığı film için biraz daha beklememiz gerekecek gibi gözüküyor. Çünkü önce  Hugh Grant, Josh Hartnett, Jason StathamAubrey Plaza ve Cary Elwes’in yer aldığı Five Eyes’ı izleyeceğiz.