hbo’nun the last of us uyarlamasının başrolleri belli oldu

hbo’nun the last of us uyarlamasının başrolleri belli oldu


game of thrones severler toplaşsın


Oyun dünyasının sevilen yapımlarından biri olan ve geçtiğimiz Haziran ayında da ikincisi yayınlanan The Last of Us’ın dizi uyarlamasının başrolleri belli oldu. HBO kalitesiyle ekranlara gelecek yapımda daha önce Game of Thrones’ta birlikte çalışan Bella Ramsey ve Pedro Pascal’ı dizinin başrollerinde izleyeceğiz.

Post apokaliptik bir atmosfere sahip olması ve dizi formatına uyarlanabilir nefes kesici hikayesiyle oyun ve televizyon dünyası için iyi bir iş birliği olma potansiyeli yüksek The Last of Us dizisi; Chernobyl dizisinin yaratıcısı Craig Mazin ve oyunun yaratıcılarından Neil Druckmann tarafından hazırlanacak olmasıyla da ayrı bir merak unsuru olmayı sürdürüyor.

Uzun süredir haber alamadığımız yapım, “acaba iptal mi olacak?” gibi soruların aklımıza gelmesine sebep olurken bir anda başrol isimlerini açıklayıp bize ters köşe yaptırdı. Oyunun ve dolayısıyla da dizinin merkezinde yer alacak iki karakterden biri olan Ellie rolü için Game of Thrones ile tanıdığımız ve Lena Dunham’ın yeni filminde de rol alacak Bella Ramsey ile anlaşılırken serinin koruyucu meleği Joel karakterine yine Game of Thrones evreninin sevilen ama kısa ömürlü karakterlerinden Oberyn Martell’i canlandıran, günümüzün Mandalorian’ı Pedro Pascal hayat verecek.

Oyunla şu ana kadar tanışmamış olan izleyicilerimiz için hikayeyi kısaca özet geçmek gerekirse, ortaya çıkan bir salgın sonrası insanların mutasyon geçirerek yamyamlaşmış canavarlara dönüştüğü distopik bir evrende geçen The Last of Us; Ellie adında genç bir kızı hem insanlardan hem de mutant insanlardan koruyarak bölgeyi yöneten askeri kuvvetin karargahına götürmesi istenen Joel’a odaklanıyor. Bu yolculuk boyunca Ellie’nin tüm insanlığı kurtarabilecek bağışıklığa sahip olduğunun ortaya çıkmasıyla olaylar beklenmedik noktalara doğru sürüklenmeye başlar. Tüm bu yolculuk boyunca aralarında bir baba-kız ilişkisi doğan ikilinin tüm bu yaşananlardan bağımsız ilerleyecek hikayesi de eminiz izlenmeye değer olacaktır.

Oyun dünyasında hikaye anlatış biçimiyle çıkar çıkmaz kült mertebesine yerleşen oyunun dizi uyarlamasını da benzer kalitede izlemekten mutluluk duyarız. Arkasında yer alan HBO kalitesiyle beklentimizin yüksek olduğu dizinin ekranlara geliş tarihiyle ilgili henüz bir detay paylaşılmadı.