impulse! records, 60. yaşını dev bir koleksiyonla kutluyor

impulse! records, 60. yaşını dev bir koleksiyonla kutluyor


çok yaşa!


Kataloğunu caz üzerene inşa eden ve bunda da oldukça başarılı olan kült plak şirketi Impulse! Records, 60. yılını kutlamak için özel bir koleksiyonluk seri duyurdu. Yıl içine yayılacak şekilde planlanan box set’ler arasında Quincy Jones, Alice and John Coltrane, Archie Shepp, Pharoah Sanders ve Albert Ayler gibi isimler yer alıyor.

Koleksiyondan ilk paylaşılacak box set olan Impulse! Records: Music, Message & The Moment, 4LP’lik dev bir içeriğe sahip. Quincy Jones, Alice and John Coltrane, Archie Shepp, Pharoah Sanders ve Albert Ayler gibi dev isimleri bir araya toplayan albümde bu sanatçılara 60’lı ve 70’li yılların önemli isimleri de eşlik ediyor.

Alice Coltrane’nin daha önce sadece aşramından satın alınabilen albümü Turiya Sings, koleksiyonun yaz aylarında yayınlanacak bir diğer parçası. İlk defa genel satışa çıkacak albüm şimdiden koleksiyonerlerin dişlerini keskinleştirdiği bir albüm.

Geçen yıl Palo Alto ismiyle piyasaya çıkan Thelonious Monk’un 1968 çıkışlı konser kaydı, Haziran ayındaki Record Store Day için ilk defa plak olarak yayınlanacak.

Yıl içerisinde yeni açıklanacak özel içeriklerle bizleri kaliteli müziğe boğacak Impulse! Record’un bu yılki planlarını ve bu 60 yılı nasıl geçirdiğine dair özel olarak hazırlanan videoları hemen haberin içinden izleyebilirsiniz.