jesse plemons, martin scorsese’nin killers of the flower moon filmine katıldı

jesse plemons, martin scorsese’nin killers of the flower moon filmine katıldı


bu film izlenir


Son dönemlerde arka arkaya başarılı projelerde karşımıza çıkan Jesse Plemons, Martin Scorsese’nin zengin oyuncu kadrosuna sahip olacağını düşündüğümüz projesi Killers of the Flower Moon’un oyuncu kadrosuna katılan son isim oldu.

Paramount Pictures’ın yapımcılığı üstlendiği Killers of the Flower Moon, James Gray tarafından sinemaya uyarlanan The Lost City of Z’in de yazarı olan David Grann‘in aynı adlı romanından uyarlanıyor. Gerçek bir hikayeden yola çıkan film, Oklohoma eyaletinin petrol merkezi Osage’daki yerli halkın gizemli cinayetlere kurban gitmesini ve cinayetlerin ardındaki korkunç gizemi çözmek için FBI’ın devreye girmesini anlatacak. Bu dava ilgi çekici hikayesinin yanı sıraABD tarihinde içine FBI’ın da karıştığı ilk davalardan biri olma özelliğiyle de ayrı bir yere sahip.

Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro’yu 1993 yapımı This Boy’s Life’tan sonra ilk kez bir araya getirecek filme son olarak Lily Gladstone’un dahil olduğu açıklanmıştı. The Irishman’de Martin Scorsese ile birlikte çalışan, I’m Thinking of Ending Things, Judas and the Black Messiah gibi yapımlarda izlediğimiz Jesse Plemons’ın yolu böylece usta yönetmenle bir kez daha kesişecek.

Görüntü yönetmenliğini Rodrigo Prieto, senaryosunu ise Forrest Gump ve Forrest Curious Case of Benjamin Button filmlerini kaleme alan Eric Roth’un üstlendiği filmin müzikleri ise Robbie Robertson’a emanet. Çekimleri bu ay başlaması planlanan filmin 2022’nin ortasında vizyona gireceği tahmin ediliyor.