jodie foster ve benedict cumberbatch’i buluşturan the mauritanian’dan fragman

jodie foster ve benedict cumberbatch’i buluşturan the mauritanian’dan fragman


based on a true story...


Jodie Foster, Benedict Cumberbatch, Shailene Woodley ve Tahar Rahim gibi Hollywood’un ilgi çekici isimlerini bir araya toplamayı başaran The Mauritanian filminden yeni bir fragman paylaşıldı.

Konusu gerçek bir hikayeye dayanan The Mauritanian, Mohamedou Ould Slahi’nin Guantánamo’da yaşadıklarını anlattığı çok satan anı kitabı Guantánamo Diary’nin bir uyarlaması. Terörist olduğu iddiasıyla yıllarca Guantánamo’da hapsedilen ve işkenceye maruz kalan Slahi’nin dram ağırlıklı hikayesini anlatan filmde yıllarca kendini savunma hakkı bile bulamadan insanlık dışı şartlarda rehin tutulan Slahi’nin, tam umudunu kaybetmek üzereyken yardımına koşan iki avukat sayesinde yeniden hayata tutunmasına ortak olacağız. Adalet arayışındaki bu iki avukata gerçeği ortaya çıkarmaya kararlı bir askeri savcı olan Teğmen Stuart Couch’un eşlik ettiği ikili, bir anda askeriyenin ve devletin de parçası olduğu geniş kapsamlı bir komplonun ortaya çıkmasına sebep olur.

İlk olarak isminin Prisoner 760 olduğu açıklanan filmin yönetmen koltuğunda En İyi Belgesel Oscar’ını kazanan, One Day in September, The Last King of Scotland, State of Play ve Marley gibi beğeni kazanan filmlere imza atan Kevin Macdonald yer alıyor. Senaryosunu M.B. Traven ile 2018 yapımı Informer dizisinin senaristlerinden Rory Haines ve Sohrab Noshirvani ikilisinin kaleme aldığı The Mauritanian, şu anda Amerika’da vizyonda. Buyrun bu da fragmanı.