king gizzard, müstakbel albümünden bir tekli + video paylaştı

king gizzard, müstakbel albümünden bir tekli + video paylaştı


pleura


Üretkenlikleriyle Playtuşu Headquarters’ın gediklilerinden olan King Gizzard and The Lizard Wizard, 26 Şubat’ta yeni bir albüm yayınlayacağını, bir tekli ve video ile duyurdu.

Yeni albümlerini şu ana kadar yayınladıkları tekliler üzerinden grubun popülerliğini -özellikle ülkemizde- üçe beşe katlayan albümleri 2017 çıkışlı Flying Microtonal Banana’ya benzeten hayranları için bir açıklama yapan grubun solisti Stu Mackenzie, “Bu sefer bir şekilde daha renkli ve belki de yol boyunca öğrendiğimiz birçok yeni şeyi yansıtan yeni müzik yapmak istedik. Flying Microtonal Banana’yı kaydettikten sonra, şarkıları canlı olarak çalmak onları ve bizi değiştirdi, genişletti. Bu yüzden “mikrotonal manzarayı” yeniden ele almaya hazır hissettik. Bu iki yeni kaydı yapmayı planlamamıştık, çünkü şarkıların kayıt edildiği şekli düşününce – aynı zamanda aynı odada olamadığımız için – neredeyse aşırı hazırlanma hissi vardı ve bu kesinlikle bize normal değil.” açıklamasını yaptı.

26 Şubat’ta yayınlanacak olan L.W. albümün sadece detaylarını paylaşmakla kalmayıp aynı zamanda  “Pleura” isimli yeni teklisini de önden yollayan grup, tekliyi öyle tek başına değil de bir canlı performans videosuyla birlikte yayınladı. Grubun 2020’de çıkardığı Chunky Shrapnel isimli konser filminin yönetmenliğini üstlenen John Angus Stewart‘ın yönettiği bir müzik videosunu ve şarkının kendisini hemen aşağıda bulabilirsiniz.