lena dunham, andrew scott ve billie piper ile beyaz perdeye dönüyor

lena dunham, andrew scott ve billie piper ile beyaz perdeye dönüyor


catherine, called birdy


HBO imzalı Girls dizisini severek izlediğimiz ama sonrasında yaptığı açıklamalarla “Bu nasıl aynı insan olabilir?” diye düşünmemize sebep olan Lena Dunham, 2010 yapımı Tiny Furniture’dan 11 yıl sonra yeni filmi için kamera arkasına geçmeye hazırlanıyor. Bir süredir hakkında hazırlık aşamasına dair haberler duyduğumuz Catherine, Called Birdy isimli filmin oyuncu kadrosu belirlenmeye başladı.

Game of Thrones dizisinde Lyanna Mormont karakterine hayat vererek dikkatleri üzerine çeken Bella Ramsey’in merkezinde yer alacağı film, Orta Çağ İngiltere’sinde yaşayan genç bir kadın olan Catherine’in ailesinin kendisi için ayarladığı evliliğin gerçeğe dönüşmemesi için verdiği mücadeleyi anlatacak.

Fleabag’in “hot priest”i Andrew Scott ve Doctor Who’dan tanıdığımız Billie Piper’ın genç kadının ebeveynlerine hayat vereceği film, Karen Cushman‘ın 1994 tarihli aynı adlı romanından beyaz perdeye taşınıyor. Lena Dunham’ın uzun zamandır hayata geçirmek için uğraştığı Catherine, Called Birdy, geçtiğimiz yıl tam çekimlere başlama noktasına gelmişken pandeminin patlak vermesiyle süresiz olarak rafa kalkmıştı.

Başrol isimlerinin belli olmasıyla iyice hızlanan filmin çekimlerinin Mart ayı içerisinde başlaması planlanıyor. 2022’nin ilk aylarına yetişeceğiniz düşündüğümüz filmden gelecek haberleri merakla bekilyoruz.