nick cave & warren ellis’in ortak albümü “carnage” yayında!

nick cave & warren ellis’in ortak albümü “carnage” yayında!


kulaklar şenlensin


Devam eden salgın nedeniyle hem 2020 hem de 2021 tur tarihlerini iptal etmek zorunda kalan Nick Cave’in can dostu Warren Ellis ile soundtrack dışında birlikte kaydettikleri ilk uzun metrajlı çalışma olan Carnage, Spotify’da yerini aldı.

Hayranlarıyla sık sık iletişime geçtiği web sitesi üzerinden yeni albüm haberini paylaşan Cave, iptal olan turne programından dem vurup geleceğin devam eden “öngörülemezliğini” kabul ettiğini açıklamıştı. Bu konuşmanın devamında da bu albümün herkese Nick amcadan hediye olacağını açıklayan Cave, bu albümde kendisine can yoldaşı Warren Ellis’in eşlik edeceğini açıklayıp heyecanımıza heyecan katmıştı.

Albümün ortaya çıkış süreciyle ilgili daha önce “Karantina, daha önce deneyimlediğim için birçok yönden tuhaf bir şekilde tanıdık geldi. Uzun yıllar eroin bağımlısı olduğum için kendini tecrit etme ve sosyal mesafe koyma kuralları benim için oyundan farksızdı. Kederin mekaniğini de iyi tanıyorum – kolektif keder, karanlık kafa karışıklığı, derin belirsizlik; kontrol kaybıyla birlikte kişisel kederle ürkütücü bir şekilde benzer şekilde işliyor.” açıklamasını yapan Cave, şu anda sadece dijital platformlarda yer alan Carnage’in 28 Mayıs’ta plak ve CD formatında da yayınlanacağını açıkladı.

“Carnage’ı yapmak, hızlandırılmış yoğun bir yaratıcılık süreciydi. Sekiz şarkı ilk iki buçuk gün içinde şu ya da bu şekilde ortaya çıkmıştı.” yorumuyla albümün kayıt süreciyle ilgili fikir de veren Ellis, süreçten epey memnun gözüküyor. Nick Cave and the Bad Seeds albümünden daha ziyade ikilinin solo albümü olarak değerlendirmemiz gereken Carnage’ı an itibariyle aşağıdan dinleyebilirsiniz.