sean penn ve julia roberts’ı buluşturacak “gaslit” yeni yuvasını buldu

sean penn ve julia roberts’ı buluşturacak “gaslit” yeni yuvasını buldu


mr. robot'un yaratıcısından


Mr. Robot ve Homecoming gibi yapımların arkasındaki isim Sam Esmail’in, ABD siyasi tarihinin en magazinsel olaylarından Watergate Skandalı’nın perde arkasında yaşanan olayları anlatacağı yeni dizisi Gaslit, konusu ve büyük isimleri bir araya getirmesine rağmen bir türlü kendini yayınlatmak içni doğru platformu bulamamıştı. Neyse ki o sorun çözüldü ve Esmail ve ekibi Outlander, American Gods, Spartacus, The Missing gibi yapımlara ev sahipliği yapan Starz ile el sıkıştı.

1972 yılında Demokrat Parti Merkezi’ne sızan kişilere suçüstü yapılmasıyla patlak veren ve dönemin ABD başkanı Richard Nixon’ın “istifa eden ilk ve tek ABD başkanı” olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmasını sağlayan Watergate Skandalı’nın hikayesini anlatacak dizi, Sam Esmail’in bir önceki projesi Homecoming’in çıkış noktasında olduğu gibi Slow Burn isimli başka bir podcast serisinden uyarlanacak.

Yeterince magazinsel ve televizyona uygun bir hikaye olmasıyla dikkat çeken yapımın ilk açıklanan başrolleri ise bu dikkati ikiye katlayacak kalitedeydi. Julia Roberts, Sean Penn, Armie Hammer ve Joel Edgerton gibi isimleri buluşturmaya hazırlanan diziden Edgerton projeyi bırakırken Hammer da hakkında çıkan haberler yüzünden yapımdan ayrıldığını açıklamıştı.

Julia Roberts’ın olayların en ateşli döneminde hükümet karşıtı yorumlarıyla dönemin politik gündeminde adından söz ettiren Martha Mitchell’ı, Sean Penn’in ise Martha Mitchell’in Nixon döneminde başsavcı olan eşi John N. Mitchell’e hayat vereceğini öğrenmiştik. Diziden ayrılan ikiliyi ise Beyaz Saray’da avukat olarak görev alan ve doğru olanı yapmakla başkanı korumak arasında etik bir tercih yapmak zorunda kalan John Dean ve Nixon ile birlikte çalışan FBI ajanı G. Gordon Liddy rolünde izleyecektik.

Sam Esmail’in dizinin yapımcılığını, Mr. Robot’un senaristlerinden Robbie Pickering’in de yaratıcılığını üstleneceği projenin yönetmen koltuğunda Joel Edgerton’ın kardeşi Nash Edgerton’ın yer alacağı açıklanmıştı. Aradan geçen bir yılda bu konuda farklı bir haber okumazken bu iş birliğinin devam ettiğine dair de bir fikrimiz yok. Kendisine yeni bir yuva bulduktan sonra prodüksiyon çalışmalarının hızlanacağını tahmin ettiğimiz diziyi umarız bu yıl bitmeden izleme fırsatı yakalarız.