sör david attenborough ve bbc earth ortaklığıyla dünyamıza yakından bakıyoruz

sör david attenborough ve bbc earth ortaklığıyla dünyamıza yakından bakıyoruz


a perfect planet


BBC’nin ülkemizde yeni hizmet vermeye başlayan kanalı BBC First, 2021’de aldığımız nadir güzel haberlerden biriydi. Bugüne kadar Doctor Who’nun yılbaşı özel bölümü, Steve Mcqueen’in beş bölümlük antoloji serisi Small Axe, Silent Witness gibi içeriklerle karşımıza çıkan BBC First, yanına aldığı BBC Earth ile karantina sürecinde izleyecek içerik arayanların imdadına yetişmeye geldi.

Üzerindeki tüm canlılara ev sahipliği yapan bu eşsiz gezegenin nasıl işlediğini açıklayan birinci sınıf doğa tarihi belgeseli A Perfect Planet, 4 Şubat Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece yarısı Digitürk, Tivibu ve D-smart platformlarında yer alan BBC Earth kanalından izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Evimiz dediğimiz dünyamıza bakış açımızı değiştirecek beş bölümlük seride, ünlü doğabilimci Sör David Attenborough ve ödüllü besteci Ilan Eshkeri’nin eşsiz besteleriyle dünyaya farklı açılarda bakacağız. BBC kalitesiyle hazırlanan dört özel içerik arasında kutuplardaki sevimli dostlarımızın hayatına kısa bir bakış atacak Penguenler: Aileyi Tanıyalım, BBC Earth’un klasikleşmiş yapımlarından Dünya’nın En Ölümcül Havası, gezegenimizin iyileştirici yönünü gözler önüne seren Dünya’nın Bilincinde ve son olarak insan zihninin en ilgi çekici konularından biri olan Psikedelik İlaç Denemesi: Depresyona Çare Mi? ile genel kültür depolarımızı fulleyeceğiz.

A Perfect Planet

Bu beş bölümlük seri, doğanın Dünya’nın büyük çeşitlilikteki vahşi yaşamını nasıl yönlendirdiğini, şekillendirdiğini ve desteklediğini anlatacak. İlk dört bölüm yanardağların, güneş ışığının, havanın ve okyanusların gücünü keşfederken serinin son bölümü ise dünyanın en yeni doğa gücü olan insanların dramatik etkisine ve gezegenimizin mükemmel dengesini yeniden sağlamak için neler yapılabileceğine odaklanacak.

Penguenler: Aileyi Tanıyalım

Penguenler: Aileyi Tanıyalım belgeseli sayesinde dünyanın en simgesel kuşlarından penguen ailesinin 18 türü ile birden ilk kez tanışacağız. Yeni Zelanda’dan dünyanın farklı noktalarında yaşayan penguenlerin peşinde gezeceğimiz bu yapımda sevimliliğiyle çok canlar yakan penguenlerin bugüne kadar nasıl evrimleştiğine ve günümüzdeki durumuna hızlıca bir bakacağız.

Dünyanın En Ölümcül Havası

Yeni sezonda, en tehlikeli hava olaylarını kendilerini ölümcül fırtınalarının ortasında bulan ancak her şeye rağmen hayatta kalmayı başaran insanların gözünden izleyeceğiz. Haber arşivleri ve cesur insanlar tarafından kaydedilen görüntüler, ürpertici anları dakika dakika şaşırtıcı ayrıntılarla yeniden yaşamamızı sağlayacak.

Dünya’nın Bilincinde 

BBC’nin bol ödüllü Doğa Tarihi Birimi ve bilinçli farkındalık uzmanlarını bir araya getiren Headspace iş birliğiyle; doğal dünyanın görüntüleri bilişsel farkındalıkla buluşacak. Günümüzün yoğun ve stresli dünyası için adeta ilaç olan bu seri, nadir görülen doğa görüntülerini farkındalığa dair anlatımla ustaca birleştirecek. Hayvanların ve doğanın nefes alma, değişim, neşe ve dinlenme hakkında öğretebileceklerini yeniden keşfetmemizi sağlayacak.

Psikedelik İlaç Denemesi: Depresyona Çare Mi?

Bu büyüleyici iki bölümlük seri, ciddi bilimsel araştırmalarla, en yaygın ruh sağlığı koşullarından biri olan depresyonla mücadelede ilaçların kullanımını meşrulaştırmak isteyen öncü biliminsanı ekibinin çalışmalarını konu alıyor. Yapım, Birleşik Krallık’ta, depresyonla mücadele için yasadışı uyuşturucular da dahil olmak üzere her türlü çözümü arayan gerçek insanların hayatlarını keşfe çıkıyor.