the rider ve nomadland’in yönetmeni chloé zhao, dracula filmi çekecek

the rider ve nomadland’in yönetmeni chloé zhao, dracula filmi çekecek


merakla bekliyoruz


Nomadland ve The Rider ile yönetmenlik kariyerinde çıtayı çok yukarılara çeken Chloé Zhao, Universal bünyesinde hayata geçecek ve bilim kurgu ile  western’i harmanlayacak Dracula filminin patronu oldu.

Son yıllarda imza attığı prestijli yapımların yanı sıra Angelina Jolie, Richard Madden, Barry Keoghan, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek gibi isimleri kadrosunda barındıran Marvel’ın süper kahraman dizisi The Eternals’ın da yönetmenliğini üstlenen Zhao; kariyerinde iki farklı sinema yaklaşımını başarıyla sürdüren ender isimlerden biri olmaya yakın.

Bir süre önce Marvel ve DC gibi bir süper kahraman evreni yaratmak isteyen ama bu projesini The Mummy ile başlamadan bitiren Universal, canavar hikayelerini uzun seriler üzerinden değil de solo filmlerle beyazperdeye taşımaya karar vermişti. Bu kararın göstergesi olarak geçtiğimiz yıl The Invisible Man‘i vizyona sokan Universal bu filmin geri dönüşünden memnun olacak ki projeyi sürdürmeye devam ediyor.

Dracula filmini yazıp, yönetip bir de yapımcılığını üstlenecek Zhao’nun bilimkurgu ve western gibi iki farklı türü nasıl bir araya getireceğini merakla bekliyoruz. Daha önce sinema dünyasında benzer girişimleri görmüş ama ortaya çıkan sonuçtan kimseyi memnun ememişti. Zhao’nun gözünden izleyeceğimiz bir kovboylu Dracula fikri kulağa oldukça ilgi çekici geliyor.