the tudors’un yaratıcısı great gatsby’nin dizi uyarlamasının başına geçiyor

the tudors’un yaratıcısı great gatsby’nin dizi uyarlamasının başına geçiyor


klasik esere farklı bir bakış


The Tudors ve Vikings gibi televizyonun büyük başarı yakalamış dizilerin arkasındaki isim olan Michael Hirst, F. Scott Fitzgerald’ın kült romanı The Great Gatsby romanından uyarlanacak bir mini dizi hazırlıyor.

İlk olarak 1926 yılında beyazperdeye uyarlanan ve son olarak 2013’te başrollerini Leonardo DiCaprio ve Michelle Williams’ın paylaştığı Baz Luhrmann uyarlamasıyla izleyiciyle buluşan yapım bu sefer dizi formatında ekranlara gelmeye hazırlanıyor.

Fitzgerald’ın romanını olduğu gibi değil de yeni bir yorumla ekranlara taşıyacak yapım 1920’lerde New York’taki Afro-Amerikan komünitesine odaklanacak. Hikayeyi müzik ve etrafında gelişen kültür üzerinden işleyecek dizinin karakterlerin görülmeyen yaşamları ve günümüzün parçalanmış Amerikan rüyası arasında gidip geleceği konuşuluyor.

Tema olarak kitaba ama akış olarak da günümüz gerçekliğine ve sorunlarına bağlı olarak şekillenecek dizi şimdiden ilgi çekici duruyor. Umarız güzel bir kadro ve kamera arkasıyla hayata geçecek dizinin ömrü uzun olur.