the white stripes’ın from the basement kaydı 15 yıl sonra yayınlandı

the white stripes’ın from the basement kaydı 15 yıl sonra yayınlandı


ah ah...


The White Stripes, nihayet 2005’te kaydettikleri From the Basement performansını YouTube’a yükledi. 20 dakikalık kısa ama güçlü bu canlı kayıtta ikilinin Get Behind Me Satan albümlerinden beş şarkı ve Captain Beefheart’ın “Party of Special Things to Do” şarkısının bir cover’ı yer alıyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında, Nigel Godrich bağımsız canlı performans serisi From the Basement’ın tüm arşivlerinin aşamalı olarak YouTube’a yükleneceğini açıklamıştı. Radiohead’in The King of Limbs’in sevilen stüdyo performansıyla başlayan seri ve ardından Sonic Youth ve PJ Harvey’nin canlı performanslarıyla devam etmişti. Sırada karşımızda artık bir nostaljiye dönüşen The White Stripes var.

İkilinin özlediğimiz yüksek enerjili performansından 20 dakikalık kısa bir özet sunan kaydın yayınlanacağını, geçtiğimiz haftalarda Jack White’ın YouTube hesabından paylaşılan minik bir fragman ile öğrenmiş ve dolayısıyla da epey heyecanlanmıştık. Programa konuk olan diğer isimler gibi saatler süren performanslar yerine 20 dakikalık kısa ama öz bir işe imza atan ikilinin merakla beklediğimiz mini konseri hemen aşağıda.