tim burton’ın the addams family uyarlaması “wednesday” netflix’te

tim burton’ın the addams family uyarlaması “wednesday” netflix’te


8 bölüm az gibi...


Netflix, The Addams Family’nin en psikopat karakteri Wednesday Addams’ı merkezine alacak “Wednesday” dizisi için, Tim Burton ile sekiz bölümlük bir anlaşma imzaladı.

Geçtiğimiz Ekim ayında, Tim Burton’ın yeni bir Addams Family uyarlamasını hayata geçirmek üzere olduğunu öğrenmiştik. Sevilen korku dizisinin yeni uyarlamasını, usta yönetmenin yapacağını duyan büyük streaming servisleri arasında teklif savaşlarına neden olmuştu. Burton’ın ilk live action dizisi olacak “Wednesday”i yayınlamaya hak kazanan ise Netflix oldu.

Nevermore Akademisi’nde bir öğrenci olduğu günlerde göreceğimiz Wednesday’in bu sekiz bölümü, “doğaüstü şekilde aşılanmış bir gizem çizelgesinden” oluşuyor. Ailenin kara kara düşünen kızı, dizide psişik yeteneklerinde ustalaşmaya, yerel kasabayı terörize eden korkunç bir cinayet çılgınlığını engellemeye ve 25 yıl önce ebeveynlerini karmakarışık hale getiren doğaüstü gizemi çözmeye çalışacak.

Dizinin yönetmenliğinin yanında baş yapımcılığını da Burton üstlenirken, Smallville dizisinin yaratıcıları Alfred Gough ve Miles Millar, -dizinin yaratıcısı olmaları dışında- Burton’la birlikte yapımcı koltuğunda oturacak. Gotik karakterleri ve dünyayı beyaz perdeye aktarma konusunda en başarılı isimlerden biri olan Burton’ın, gotikliğiyle kültleşmiş dizinin ekranlara taşıyacağı tarih henüz belli değil.